Címke

Lőrincze-díj – Anyanyelvápolók Szövetsége

Programok a magyar nyelv napján

Szerző: | Közösség és nyelv | Nincs hozzászólás

November 13-án az idei évben is több programot rendeznek a magyar nyelv napja megünneplésére. Ünnepi gála, koncertek, előadások, iskolai programok. Megpróbáltuk összegyűjteni az országszerte és a határon túl megrendezendő programokat. Olvasóinkat pedig arra kérjük, ha tudnak még hasonlókról, jelezzék nekünk, hogy közzétehessük.

Tovább

Díjözön, tájnyelvek és tudományos előadások a magyar nyelv napján

Szerző: | Közösség és nyelv | 2 hozzászólás

Az Anyanyelvápolók Szövetsége ismét a Petőfi Irodalmi Múzeumban tartotta magyar nyelv napi ünnepi ülését. Negyedik alkalommal ünnepeltük november 13-án a magyar nyelv napját. Az ünnepi emlékülésen az anyanyelv ápolását, a szép magyar beszédet és a kitartó munkát elismervén több díjat is átadtunk, valamint az érdeklődők a tájnyelvvel kapcsolatos előadásokat hallgathattak meg.

Tovább

Programajánló a magyar nyelv napja alkalmából

Szerző: | Közösség és nyelv | Nincs hozzászólás

November 13-án és az azt megelőző napokban  idén is országszerte és a határon túl is lesznek programok a magyar nyelv napja alkalmából. Lesznek nyelvi játékok, beszélgetések, közös versmondás, ünnepi gála a tájnyelvek jegyében és díjátadó. Igyekeztünk összegyűjteni a legnagyobbakat, de olvasóinkat arra kérjük, hogyha bármilyen más kisebb programról tudnak, azt osszák meg velünk a hozzászólásokban.

Tovább

Látogatása során cookie-kat használunk, amelyek segítenek testreszabott tartalmat megjeleníteni, személyes információkat azonban nem tárolnak. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát. Részletek...