Címke

tábor – Anyanyelvápolók Szövetsége

XXVI. Országos Ifjúsági Anyanyelvi Tábor – tábori napló

Szerző: | Közösség és nyelv | Nincs hozzászólás

Tizedik éve vezetnek titkos tábori naplót az anyanyelvi tábor lakói. Az idén Szabó Alexandra és Ferencz-Nagy Zoltán írta le gondolatait, érzéseit és az aznap megélt élményeit. Csakúgy, mint a korábbi években a naplóírók kilétét, az utolsó éjszaka ismerhették meg a táborozók. A naplóbejegyzések érzékeltetik a tábor sokszínű – egyszerre komoly és humoros – hangulatát és közösségét.

Tovább

XXV. Országos Ifjúsági Anyanyelvi Tábor – tábori napló

Szerző: | Közösség és nyelv | Nincs hozzászólás

Kilencedik éve vezetnek titkos tábori naplót az anyanyelvi tábor lakói. Az idén Bod Réka és Bálint Ádám írta le gondolatait, érzéseit és az aznap megélt élményeit. Csakúgy, mint a korábbi években a naplóírók kilétét, az utolsó éjszaka ismerhették meg a táborozók. A naplóbejegyzések érzékeltetik a tábor sokszínű – egyszerre komoly és humoros – hangulatát és közösségét.

Tovább

XXIII. Országos Ifjúsági Anyanyelvi Tábor – tábori napló

Szerző: | Közösség és nyelv | Nincs hozzászólás

Már hetedik alkalommal vezettek krónikát az ifjúsági anyanyelvi tábor lakói. A titkos tábori naplót az utolsó éjjel, a tábortűznél fedték fel a táborozók előtt. Idén Airizer Andrea tapasztalt erdélyi táborozóként és Mitró Dániel, a miskolci Lévay József Református Gimnázium tanulója „elsőbálozóként” írta le gondolatait esténként. Tovább

Újabb csoda – a Beszélni nehéz körvezetői tábor Nyíregyházán

Szerző: | Közösség és nyelv | Nincs hozzászólás

Huszonkilencedik alkalommal zajlott a Beszélni nehéz! körvezetői tábor, amelyen több mint 50 tanár vett részt idén. Az anyanyelvi táborban a magyartanárok szakmai előadásokon, játékos foglalkozásokon, kirándulásokon vehetnek részt. A tábor célja, hogy továbbképzést biztosítson azoknak a tanároknak, akik iskolájukban Beszélni nehéz!-kört alapítottak.

Tovább

Nyelvi játékok a békési kerekező olvasótáborban

„Szétporladunk egy ismeretlen olvasó kezében” – a békési kerekező olvasótáborról

Szerző: | Közösség és nyelv | Nincs hozzászólás

Június végén ismét Szép magyar beszéd kerekező olvasótábort szerveztek olvasni szerető diákok számára Békésen a Szegedi Kis István Református Kollégiumban. A tábor a BéTaZeN, azaz a Békés-tarhosi Zenei Napok programsorozatának volt a része, és az ASZISZ három tagja által vezetett nyelvi játékokkal az Anyanyelvápolók Szövetsége is hozzájárult a programokhoz. A következőkben Gellénné Körözsi Eszter, a tábor szakmai vezetője, a tábort befogadó gimnázium magyar szakos tanára beszámolóját közöljük.

Tovább

Megkezdődött a XXII. Országos Ifjúsági Anyanyelvi Tábor – szombat „percről percre”

Szerző: | Közösség és nyelv | Nincs hozzászólás

Augusztus 8-án este a sátoraljaújhelyi városházán a város és a helyi intézmények vezetőinek köszöntőivel megkezdődött a XXII. Országos Ifjúsági Anyanyelvi Tábor. Az anyanyelvápoló.hu szerkesztősége is aktívan részt vállal a tábor szervezésében, lebonyolításában, de azért igyekszünk minden nap friss információkkal szolgálni olvasóinknak és az érdeklődőknek. Mindehhez egy „percről percre” cikksorozatot indítunk, amelynek naponta megjelenő cikkjeit folyamatosan frissítjük. Érdemes figyelni! :)

Tovább

Látogatása során cookie-kat használunk, amelyek segítenek testreszabott tartalmat megjeleníteni, személyes információkat azonban nem tárolnak. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát. Részletek...