Címke

József Attila – Anyanyelvápolók Szövetsége

balatonalmadi-strand

„Lobogva lélekző tükör” – írók, költők és a Balaton

Szerző: | Kultúra és nyelv | Nincs hozzászólás

Beköszöntött a nyár, a Balaton partja lassan megtelik nyaralókkal, fürdőzőkkel. Nem volt ez másképp az elmúlt századokban sem: íróink, költőink is szívesen pihentek a tónál. Volt, aki házat vett valamelyik településen, más csak néhány napot töltött e tájon vendégségben. Sokan gyógyulni jöttek ide, többeket szerelmi viszonyok emléke kötött a Balatonhoz, mások ihletet merítettek a „magyar tenger” partján. Lássuk, ki hogyan kötődik legnagyobb tavunkhoz!

Tovább

A gagyogó s ragyogó Horger Antal

Szerző: | Ismeret és nyelv | 6 hozzászólás

Ki volt valójában Horger Antal azon kívül, hogy József Attilát elutasította az egyetemről? Jól tudod-e, hogy ez volt a legjelentősebb tette, amivel befolyásolta a diákok tudását? Rövid cikkünkben megpróbáljuk megmutatni, hogy mit is érdemes tudni még róla. Figyelem, olyan információk következnek, amelyeket az irodalomórák nem igazán érintenek!

Tovább

Látogatása során cookie-kat használunk, amelyek segítenek testreszabott tartalmat megjeleníteni, személyes információkat azonban nem tárolnak. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát. Részletek...