Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Könyvbemutató: Múzsák Kertje – A nyelv lelke, a lélek nyelve

2014. május 19., 17:0020:00

Múzsák Kertje – A nyelv lelke, a lélek nyelve

A Petőfi Irodalmi Múzeum – A Magyar Nyelv Múzeuma 2014. május 19-én 17 órától tartja Múzsák Kertje – A nyelv lelke, a lélek nyelve című kötetének budapesti bemutatóját.

A Nyiri Péter szerkesztésében megjelent tanulmánykötet tematikus csoportokba rendezi azokat a tudományos kutatási eredményeket, amelyek művelődéstörténeti előadásként tavaly Széphalmon elhangzottak. A tudományos alapossággal készült könyv a diákok számára is élvezetes, érthető és olvasmányos nyelven mutatja be a nyelvmúzeum körül kialakult szellemi kutatóműhely legújabb eredményeit.

A kötetet bemutatja Czifra Mariann irodalomtörténész. Vetített képes előadást tart A Magyar Nyelv Múzeumáról Nyiri Péter főosztályvezető. Közreműködnek: Pölcz Ádám, Kerner Mária és Széman Emese Rózsa.

Helyszín: Petőfi Irodalmi Múzeum, Budapest, Károlyi utca 16., Lotz-terem.

Az eseményre a Múzeumi Sajtókávéház keretein belül kerül sor. 16 órakor E. Csorba Csilla főigazgató mond köszöntőt, a PIM múzeumpedagógai tevékenységéről Gulyás Gabriella beszél, valamint bemutatásra kerül a két új filiálé, a széphalmi Magyar Nyelv Múzeuma és a sátoraljaújhelyi Kazinczy Múzeum. A 17 órakor sorra kerülő könyvbemutató után 18 órától Papp Júlia művészettörténész (MTA BTK) tart vezetést a Zsoltártól a rózsaszín regényig. Fejezetek a magyar női művelődés történetéből című kiállításban.

Részletek

Dátum:
2014. május 19.
Időpont:
17:00 – 20:00
Esemény kategória:

Szervező

A Magyar Nyelv Múzeuma
Phone
+36 47 521 236
Email
info@nyelvmuzeum.hu
View Szervező Website

Helyszín

Petőfi Irodalmi Múzeum
Károlyi utca 16.
Budapest, 1053 Magyarország
+ Google Térkép