Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Nyelvi játékok a Kolozsvári Magyar Napokon

2014. augusztus 19., 15:002014. augusztus 24., 17:00

Nyelvi játékok az 5. Kolozsvári Magyar Napokon az Anyanyelvápolók Szövetsége szervezésében

Az Anyanyelvápolók Szövetsége a Kolozsvári Magyar Napok alkalmából két helyszínen is nyelvi játékokat, vetélkedőt, társasjátékot szervez.

Az EMKE (Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület) Farkas utcai sátrában minden nap 15 és 17 óra között várjuk a játékos kedvűeket különféle nyelvi fejtörőkkel, anyanyelvi kvízzel, játékokkal. Az Anyanyelvápolók Szövetsége (Budapest) jóvoltából anyanyelvi játékokkal is várunk kicsiket és nagyokat egyaránt! Társasjátékokkal, nyelvi kvízzel, logikai és nyelvi ügyességi játékkal teheti próbára ki-ki tudását, ügyességét, rátermettségét a játékos anyanyelv és nemzeti kultúránk, hagyományaink köréből merítő kérdésekkel. A feladatok nem korosztályhoz kötöttek, bár leginkább iskolásoknak és nagyobbaknak ajánljuk, de kis segítséggel a kisebbek is részt vehetnek benne.

Emellett csütörtökön, augusztus 21-én a Szabédi-házban lesz nyílt nap, melynek keretén belül délután 15 órától szintén anyanyelvi játékok várják az érdeklődőket. Kellő számú jelentkező esetén 15 órakor anyanyelvi csapatbajnokságot indítunk (a Duna Tv Nyelvőrző műsorában látottakhoz hasonlóan), ehhez háromfős csapatok jelentkezését várjuk legkésőbb augusztus 19-ig a szeman.emese.rozsa@anyanyelvapolo.hu címre. A nyeremények sem maradnak el!

Részletek

Kezdés:
2014. augusztus 19., 15:00
Vége:
2014. augusztus 24., 17:00
Honlap:
http://emke.ro/emke-rendezv%C3%A9nyek-kolozsv%C3%A1ri-magyar-napokon

Helyszín

EMKE sátor
Farkas utca
Kolozsvár, Romania
+ Google Térkép
View Helyszín Website