Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Nyelvőrző Szalon 38.

2020. január 23., 18:0020:00

nyelvőrző szalon

Az új esztendei első találkozásunk nemzeti imánk születésnapjának másnapjára esik. 1989 óta ünnepeljük A magyar kultúra napjaként január 22-ét , amikor is Kölcsey Ferenc letisztázta a Himnusz kéziratát.

Kodály Zoltán gondolata arra int, hogy „Kultúrát nem lehet örökölni. Az elődök kultúrája egykettőre elpárolog, ha minden nemzedék újra meg újra meg nem szerzi magának. Kultúra annyi, mint tanulás; megszerezni, színvonalon tartani nehéz, elveszteni könnyű. Olyan kevesen vagyunk, hogy a műveletlenség luxusát nem engedhetjük meg magunknak.”
A kultúrának pedig a nyelv az alapja, a legfőbb kifejezési formája. A Kodály-idézet megállapításai anyanyelvünkre is vonatkoznak ezért 2020-ban is arra törekszünk, hogy a Nyelvőrző Szalon összejövetelein Kölcsey szavai szerint „a lehetségig míveljük” őseink nyelvét a múlt példáiból merítve a jelen kihívásaira választ keresve.
Valamennyi érdeklődő anyanyelvbarátot hívnak és várnak a szalon házigazdái: a galéria tulajdonosa, Józsa Judit valamint a Nyelvőrző c. egykori Duna televíziós műsor szerkesztője és társ-műsorvezetője, Kerekes Barnabás.

A belépés díjtalan!

Részletek

Dátum:
2020. január 23.
Időpont:
18:00 – 20:00
Esemény kategória:
Esemény címkék:
, , , ,

Helyszín

Józsa Judit Galéria
Városház utca 1.
Budapest, 1052 Magyarország
+ Google Térkép
View Helyszín Website

Szervező

Anyanyelvápolók Szövetsége
Phone
+36 1 317 3062
Email
posta@anyanyelvapolo.hu
View Szervező Website