Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Nyelvőrző Szalon 42. – ELMARAD!

2020. november 26., 18:0020:00

nyelvőrző szalon

A rendezvény – a koronavírus-járvány elleni védekezés érdekében kihirdetett veszélyhelyzet miatt – elmarad!

„Diófát ültetek, nem magamnak, hanem a késői utókornak. Számolok azért azzal, hogy az utókor habozás nélkül kivágja ezt a diófát, ha a betonozott sztrádának az útjában áll; de hátha megússza…” – ezekkel a mondatokkal fejeződik be Deme László nyelvészprofesszor portréműsora, amely 80. születésnapján köszöntötte a Duna Televízióban.

Ekkor részesült elsőként a műholdas csatorna Életmű díjában, hiszen jó másfél évtizeden át volt meghatározó szereplője a Nyelvőrző műsorainak. 2011-ben hagyott itt minket, ebben a hónapban lenne 99 éves. Rá emlékezünk minden alkalommal, amikor A magyar nyelv napját ünnepeljük november 13-án, mert a sors úgy hozta, hogy ez a nap az ő születésnapjának előestéje. Az Anyanyelvápolók Szövetsége, a Kazinczy-díj alapítvány, a Beszélni nehéz! mozgalom, az anyanyelvi versenyek Győrött, Sátoraljaújhelyen és szerte a Kárpát-medencében mind az ő nevéhez is fűződnek.

Az emlékezés alakítja tehát novemberi találkozónkat, amelyre szeretettel hívják anyanyelvünk barátait, a törzsvendégeket és az újonnan érkezőket a házigazdák: Józsa Judit, Matula Ágnes, Kerekes Barnabás.

Ne feledjék részvételi szándékukat előre jelezni, és a járványügyi szabályokat betartva maszkban megjelenni!

A belépés díjtalan!

Részletek

Dátum:
2020. november 26.
Időpont:
18:00 – 20:00
Esemény kategória:
Esemény címkék:
, , ,

Szervező

Anyanyelvápolók Szövetsége
Phone
+36 1 317 3062
Email
posta@anyanyelvapolo.hu
View Szervező Website

Helyszín

Józsa Judit Galéria
Városház utca 1.
Budapest, 1052 Magyarország
+ Google Térkép
View Helyszín Website