Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Programok a magyar nyelv napja alkalmából Budapesten

2014. november 11., 09:002014. november 13., 20:00

A magyar nyelv napja Budapesten

A magyar nyelv napja alkalmából számos szervezet és intézmény szervez valamilyen műsort, ünnepséget. Az alábbiakban a budapesti eseményeket mutatjuk be.

Magyar nyelv napja ünnepi gála

november 11., 17:00
Pesti Vigadó

Az Anyanyelvápolók Szövetsége szervezésében ünnepi gála lesz a magyar nyelv napjához kapcsolódóan. Bemutatjuk a tájnyelveket: próza, vers és tánc segítségével.

Magyar nyelv napja központi ünnepség

november 13., 15:00
Petőfi Irodalmi Múzeum

A magyar nyelv napján hagyományosan a Petőfi Irodalmi Múzeumban tartja az Anyanyelvápolók Szövetsége és az EMMI a magyar nyelv napja központi ünnepségét. Az ünnepségen Péntek János tart előadást, majd átadják a Lőrincze-díjakat.

Petőfi Sándor: A helység kalapácsa

november 13., 19:00
MOM Kulturális Központ, Kupola

Petőfi Sándor A helység kalapácsa című műve nyelvi kaleidoszkóp; a teljesen mainak ható egyszerű és közvetlen szövegben villódznak a tájszavak, a szép régies igealakok és a különféle stílusparódiák (dagályos eposz, cikornyás finomkodó „fentebb stíl”, nyakatekert fogalmazás, szóismétlések…)

Előadó: Kúnfi Kuncz László Sándor vers- és énekmondó, a Pécsi Nemzeti Színház ny. magánénekese, „A Magyar Művészetért”- díj és a „Tinódi-lant” kitüntetettje. További információ az eseményről itt.

Uram, nem látta Magyarországot? – Torma Mária és Cserna Csaba pódiumműsora

november 11., 18:00
Budai Református Egyházközség, gyülekezeti terem

Szeretettel várjuk Önt, kedves családját és barátait a magyar nyelv napja alkalmából megrendezésre kerülő irodalmi műsorra.
Uram, nem látta Magyarországot? – Torma Mária és Cserna Csaba pódiumműsora Ady Endre, Arany János, Balassi Bálint, Buda Ferenc, Csokonai Vitéz Mihály, Ferenczes István, Illyés Gyula, József Attila, Kosztolányi Dezső, Márai Sándor, Nagy László, Tóth Árpád és Zrínyi Miklós műveiből, valamint zsoltárok, népdalok. A belépés díjtalan. Bővebb információk itt és itt.

Részletek

Kezdés:
2014. november 11., 09:00
Vége:
2014. november 13., 20:00
Esemény kategória:
Esemény címkék:

Helyszín