Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Ünnepi gála a magyar nyelv napja alkalmából

2014. november 11., 18:0021:00

Az Anyanyelvápolók Szövetsége a magyar nyelv napja alkalmából gálát szervez november 11-én, melynek a Vigadó biztosít helyszínt. A gála vendége a Cédrus Táncegyüttes, műsorukban a tánc a tájnyelvi régiók bemutatásával fonódik egybe.

Az Anyanyelvápolók Szövetségének elnöksége nevében szeretettel meghívjuk Önt és kísérőjét a magyar nyelv napja alkalmából rendezendő gálaestre, amelyen a magyar nyelv táji szépségeit mutatják be a Kárpát-medence magyar közösségeinek jellegzetes nyelvjárásait beszélő mesemondók, énekesek:
Hideg Anna, Pernes Aliz (Erdély),
Csank Mátyás (Felvidék),
Krón Melinda, Marcsák Gergely (Kárpátalja),
Égető Emese, Toldi István (Délvidék),
Kolosa Tanja (Muravidék).

Fellépésüket a solymári Cédrus Táncegyüttes magyar táncdialektusokat bemutató előadása gazdagítja. Művészeti vezető: Lőrincz Beáta és Varga Zoltán. Koreográfus: Varga Zoltán.

Közreműködik: a Zagyva Banda.

Műsorvezető: Bordi András és Török Annamária.

Köszöntő: Andrásfalvy Bertalan néprajzkutató, prof. em.

Örömmel látjuk vendégül a gálaestet követő fogadáson is! Kérjük, hogy részvételi szándékát november 7-ig  szíveskedjék jelezni a karolye@pim.hu címen vagy a 1/317-3611/206-os mellék telefonszámon. További információ a sarnyai.andrea@mma.hu címen vagy a 30/204-3634 telefonszámon.

Az magyar nyelv napja rendezvényeinek támogatói: Emberi Erőforrások Minisztériuma, Nemzeti Kulturális Alap, Magyar Művészeti Akadémia, Petőfi Irodalmi Múzeum, Magyar Nyelvstratégiai Kutatócsoport, Consequit Zrt.

Részletek

Dátum:
2014. november 11.
Időpont:
18:00 – 21:00
Esemény kategória:
Esemény címkék:

Szervező

Anyanyelvápolók Szövetsége
Phone
+36 1 317 3062
Email
posta@anyanyelvapolo.hu
View Szervező Website

Helyszín

Vigadó
Vigadó tér 2.
Budapest, 1051 Magyarország
+ Google Térkép
View Helyszín Website