Közösség és nyelv

XXVIII. Országos Ifjúsági Anyanyelvi Tábor – augusztus 11., szerda „percről percre”

A tábor harmadik napján Schirm Anita és Dr. Torma Albert előadása után a táborozók meglátogatták Sátoraljaújhelyt, majd egy zenés irodalmi estet hallgathattak meg Lázár Csaba tolmácsolásában. Ma Kerekes Barnabás, az ifjúsági vezetőség és Kiss Gábor ad elő, délután pedig megrendezzük az akadályversenyt, este táncházzal zárjuk a napot. Negyedik nap, percről percre.

A tábor előző napi összefoglalóját itt olvashatják.

9.00 Kerekes Barnabás, az Anyanyelvápolók Szövetsége alelnökének, táborvezetőnknek előadásával kezdjük a napot. Interaktív foglalkozás keretében, nyelvhelyességi hibás példamondatokkal táborozóinkat a közlés pontosságára buzdítja.

Ezután az ifjúsági vezetőség tagjainak előadásaival folytatjuk. Bata Dórián előadásában a televíziós interjú műfajáról, stílusjegyeiről beszél, színes példákkal alátámasztva megfigyeléseit.

Brézai Zoltán előadásának címe: „Két olimpia – Tokió 1964 és 2020”. A Tokióban megrendezett két olimpiát hasonlítja össze a magyar csapat teljesítménye, az olimpia rendezésének körülményei és a történelmi események figyelembevételével.

Az ifjúsági vezetőség utolsó előadásában Márton Richárd a boldogságról beszél. A boldogságkeresés problémakörét idézetekkel, humorosan dolgozza fel.

11.00 A délelőttöt Kiss Gábor, a Tinta Könyvkiadó igazgatójának előadásával folytatjuk. Előadásának címe: „A színnevek nyelvi világa – Mi a különbség a piros és a vörös között?”. Táborozóink feladatok kitöltésével is próbára tehetik a színnevekről szerzett tudásukat.

13.30 Délutánunkat az akadályverseny tölti ki a Múzeumkertben és környékén. Táborozóink csapatokba szerveződve oldanak meg különleges szellemi és ügyességi feladatokat. Nyerjen a legjobb csapat!

20.00 Esténket a mindig elsöprő sikert arató táncházzal zárjuk, idén a Tindia zenekar adja a talpalávalót.

Egy hozzászólás

Leave a Reply