Közösség és nyelv

13. Édes anyanyelvünk verseny Óbecsén

2011. június 02. április 12th, 2017 Nincs hozzászólás

Az Anyanyelvápolók Szövetségének óbecsei ifjúsági tagozata és a helyi önkormányzat szervezésében 13. alkalommal fogadta az Óbecsei Gimnázium azokat a versenyzőket és felkészítő tanáraikat, akik az Édes Anyanyelvünk nyelvhasználati verseny vajdasági döntőjén szerették volna elnyerni a sátoraljaújhelyi megmérettetésen való részvétel jogát. Az idei versenyen a zentai, a szabadkai és az óbecsei gimnázium, valamint az óbecsei Közgazdasági-kereskedelmi Középiskola 12 tanulója vett részt, a nagybecskerekiek és az újvidékiek ugyanis az utolsó pillanatban lemondták részvételüket.

A rendezvényt Miodrag Basarić, a gimnázium igazgatója nyitotta meg, sőt a részvevőket a sátoraljaújhelyi küldöttség nevében a város polgármestere, Szamosvölgyi Péter is üdvözölte.

A versenyt rangos magyarországi tanárokból, nyelvészekből álló bírálóbizottság kísérte figyelemmel. A Kováts Dániel, Forgácsné Pásztor Mária, Györgyi Béláné, Kovács Józsefné és Kerekes Barnabás összetételű zsűri értékelése szerint évről évre erősödik a mezőny, a háromperces szóbeli szövegalkotást kitöltik a versenyzők, mondanivalójuk stílusa, szókincse pedig megfelelő. A megmérettetés írásbeli és szóbeli próbatételein Solymosi Laura, az Óbecsei Gimnázium harmadikos diákja bizonyult a legjobbnak (felkészítő tanára: Cseri Angéla), rajta kívül továbbjutottak még Reéb Zsófia és Árpádffy Lovas Tamás, a szabadkai Svetozar Marković Gimnázium harmadikosai (felkészítő tanáruk: Hajdú Ágnes), Hornyik Anna, az óbecsei Közgazdasági-kereskedelmi Középiskola harmadikos diákja (felkészítő tanára: Nagy Cigura Mónika), valamint Zubcsik Ágnes és Ződi Csilla, az Óbecsei Gimnázium másodikos, illetve harmadikos tanulói (felkészítő tanáruk: Cseri Angéla).

Az Édes Anyanyelvünk Kárpát-medencei versenyét október 14-e és 16-a között tartják meg Sátoraljaújhelyen.

Fehér Rózsa
Forrás: http://www.magyarszo.com

Leave a Reply