Közösség és nyelv

23. Péchy Blanka-emléknap

2011. december 07. április 12th, 2017 Nincs hozzászólás

2011. december 3-án 23. alkalommal került megrendezésre a Gundel Károly Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakközépiskolában a hagyományos Péchy Blanka-emléknap. Ám ezúttal a tiszteletadás és a méltó emlékezés jeléül Deme László nevét is felvette a rendezvény. 


A megnyitón elsőként az iskola igazgatója üdvözölte a jelenlévőket. Ezt követte Kerekes Barnabás tanár úr néhány időszerű gondolata, majd Deme Lászlóra emlékezve, a Duna Tv Tálentum című műsorának róla szóló részét néztük meg. A filmben bemutatott életképek hűen ábrázolták a nemrégiben elhunyt professzor úr emberségét és természetességét.

A megnyitót követően, 11 órától megkezdődtek a versenyek. A hagyományhoz híven helyesírási, kiejtésjelölési, szépkiejtési, vers- és prózamondó, valamint nyelvi játékok kategóriában indulhattak a versenyzők. Idén is sokan jöttek el versenyezni, ám a legnépszerűbb most is a nyelvi játék volt, ahol 4 fős csapatok képviselték az iskolákat, amelyekben Beszélni nehéz!-szakkör működik.

A versenyszámok után a büfében meleg tea és előre elkészített szendvicsek sora várta a tanárokat és a diákokat. Az étkezés közben jó alkalom nyílt az ismerősökkel néhány percet beszélgetni, vagy akár más szakkörök tagjait megismerni. Ahogy a bevezetőben az igazgató úr felismerte, ide valóban jószándékú, egymás felé bizalommal forduló emberek jöttek.

Nem sokkal ezután az eredményhirdetés és a búcsúzás következett. Volt, aki már sokadjára nyert, volt, aki idén először jött el a Beszélni nehéz!-körösök versenyére, s díjat kapott. A nyertesek könyvjutalomban valamint a szakközépiskola által felajánlott ajándékokban részesültek. A napot Kerekes Barnabás tanár úr gondolatébresztő üzenetei zárták.

Bognár Balázs

Leave a Reply