Ismeret és nyelv

A magyar tudomány és kultúra, a magyar nyelv útja a 21. században – pályázat

2012. március 27. április 12th, 2017 Nincs hozzászólás

Az Éghajlat Könyvkiadó esszépályázatot hirdet A magyar tudomány és kultúra, a magyar nyelv útja a 21. században címmel.

A pályázat célja, hogy az esszé műfaj lehetőségein keresztül ösztönözze a magyar tudomány, a kultúra és a nyelv fejlődési irányairól, lehetőségeiről, a jelen és a jövő feladataihoz egyaránt szólni képes gondolatok és művek megjelenését. A pályázat konkrét tartalmi szempontokat nem kíván megjelölni, és minden olyan művet szívesen fogad – a természet- és a társadalomtudományok, a nyelv és a kultúra, a művészetek, az alkalmazott tudományok, a közgazdaságtudomány területéről –, amely érdemben tár fel folyamatokat, és képes hozzájárulni a Magyarország jövőjéről való közös gondolkodáshoz.
A pályázaton elsősorban 40 év alatti kutatók, doktori iskolák hallgatói, esetleg más területen tevékenykedők önálló meglátásokat, eredményeket tartalmazó írásműveit várjuk.

A terjedelem: legfeljebb 100 ezer karakter.
A beküldött pályázatokat két példányban, nyomtatott és elektronikus formában várja a kiadó, melyeken fel kell tüntetni a pályázó nevét és elérhetőségét (postai cím és e-mail cím).
Postacím: Éghajlat Könyvkiadó, 1117 Budapest, Karinthy Frigyes út 13.
E-mail cím: palyazat@eghajlat.hu

A pályaművek beküldési határideje: 2012. augusztus 15.

A pályaművek díjazása:
első díj: 500 ezer forint,
második díj: 300 ezer forint,
harmadik díj: 200 ezer forint.

A legjobb munkákat a kiadó önálló kötetben is megjelenteti.

A pályaművek bírálatára a kiadó Balázs Géza nyelvészprofesszort, Csaba László közgazdász-akadémikust, Falus András genetikus-akadémikust és Romsics Ignác történész-akadémikust kérte fel.

Leave a Reply