Ismeret és nyelv

Anyanyelv és hagyomány határon innen és túl – konferencia

2015. február 04. március 18th, 2017 Nincs hozzászólás

A Honismereti Szövetség, az Anyanyelvápolók Szövetsége és a Csongrád Megyei Honismereti Egyesület 2015. március 27-29. között közösen szervezi meg a III. Országos Határmenti és Határokon Átívelő Konferenciát Szegeden és Temesváron Anyanyelv és hagyomány határon innen és túl címmel.

A rendezvény a Honismeret Napjának országos ünnepsége is egyben. A három napos konferencia nem csak Szegeden zajlik majd, hanem határokon túl is, hiszen kibővül egy egész napos temesvári tanulmányúttal, valamint a délvidéki tapasztalatokkal.

Az első nap többek között Juhász Judit, az Anyanyelvápolók Szövetsége elnöke is köszönti a konferencia résztvevőit. Az érdeklődők előadásokat és korreferátumokat hallgathatnak meg olyan előadóktól, mint például Dr. Kováts Dániel, Fábiánné dr. Szenczi Ibolya, dr. Balázs Géza vagy Némethné dr. Balázs Katalin. Szó lesz anyanyelvápoló körökről, anyanyelvi és szórvány-iskolákról és honismeretről is.

A résztvevők szombaton ellátogatnak Temesvárra, ahol magyar emlékek nyomába indulnak a városban és előadást hallgathatnak meg Dr. Erdei Ildikótól.

A konferencia utolsó napján Anyanyelv és honismeret a régióban címmel interaktív tanácskozás lesz Dr. Marjanucz László moderátor vezetésével.

Az érdeklődők az esti programok során vitafórumokon, tapasztalatcseréken vehetnek részt, a konferencia három napja alatt pedig nem csak anyanyelvi és honismereti lexikális tudásukat bővíthetik, hanem megismerkedhetnek Temesvár és Szeged városával, Csongrád megyével.

A tervezett program itt olvasható »

Információ a konferencia pontos helyszínéről, szállásról és étkezésről itt található »
Jelentkezni a konferenciára az alábbi űrlap kitöltésével lehet. A jelentkezési lap innen tölthető le »

Leave a Reply