Játék és nyelv

Anyanyelvi játékok, játékos anyanyelv – felhívás vetélkedőre

2014. szeptember 16. november 18th, 2020 Nincs hozzászólás

A Nemzeti Művelődési Intézet Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Irodája versenyt hirdet Anyanyelvi játékok, játékos anyanyelv címmel. A verseny célja, hogy a Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, valamint a Felvidéken tanuló általános- és középiskolások körében népszerűsítse a magyar nyelvet, az anyanyelvápolást. A versenyre nevezhetnek a Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, valamint a Felvidéken működő állami, egyházi, egyesületi és alapítványi fenntartású általános és középiskolák.

Külön kategóriában versenyeznek az általános és a középiskolás korúak (5-8. és 9-13. évfolyamon tanulók).Egy iskola egy kategóriában csak egy csapatot indíthat, kivéve, ha az adott intézmény tagiskolával is rendelkezik, mert akkor a tagiskola is jogosult egy csapatot indítani.

A csapatok létszáma: 4 fő

A versenyen a magyar nyelvtan ismerete mellett szerepet kap a nyelvi kreativitás és leleményesség, a verbális és nonverbális kommunikációs készség, valamint az általános műveltségre vonatkozó kérdésekkel is találkozhatnak a résztvevők.

A verseny menete: a résztvevők számától függően írásbeli forduló, az itt legjobban teljesítő csapatok részvételével középdöntők, majd döntő.

A várható időpontok:
írásbeli forduló: 2014. október 22-ig
középdöntők: 2014. november – 2015. január
döntő: 2015. február – március

Nevezési díj nincs. A döntőbe jutott csapatok tárgyjutalomban részesülnek.

Jelentkezés
Jelentkezni a brezai.zoltan@nmi.hu címen a mellékelt jelentkezési lap kitöltésével lehet. A jelentkezési lap ide kattintva letölthető.
Jelentkezési határidő 2014. 09. 26.

A jelentkező csapatoknak jó felkészülést kívánunk!

Leave a Reply