Közösség és nyelv

XXIII. Országos Ifjúsági Anyanyelvi Tábor – augusztus 11., kedd

2015. augusztus 11. augusztus 12th, 2015 Nincs hozzászólás

Az anyanyelvi tábor lakói tegnap Tokajban kirándultak, majd este a táncházban pihenték ki a nap fáradalmait. Persze, a mai nap is nagyon érdekesnek ígérkezik. Ellátogat hozzánk Bencze Lóránt, A Magyar Nyelvstratégiai Intézet igazgatója, Kiss Gábor, a Tinta Könyvkiadó igazgatója, délután pedig játékos múzeumpedagógiai foglálkozáson vehetnek részt a táborozók.

8:30 Bencze Lóránt, A Magyar Nyelvstratégiai Intézet igazgatója tartja a mai nap első előadását. Mesél a nyelvstratégia történetéről, fogalmáról, céljairól. Ezzel együtt bemutatja az Intézet feladatait is, valamint más országok hasonló jellegű szervezeteiről is beszél a táborozóknak.

Bencze Lóránt, a Magyar Nyelvstratégiai Intézet igazgatója tartja a mai nap első előadását. #anyanyelvapolo #anyanyelvitabor

A photo posted by Anyanyelvápolók Szövetsége (@anyanyelvapolo) on

10:50 Kiss Gábor, a Tinta Könyvkiadó igazgatója idén ismét ellátogatott hozzánk. Most arról beszél, hogy hogyan érdemes egy rímszótár elkészítésébe belekezdeni.

Kiss Gábor, a Tinta Könyvkiadó igazgatója a készülő rímszótár munkáiba vezeti be a táborozókat. #anyanyelvitabor #anyanyelvapolo

A photo posted by Anyanyelvápolók Szövetsége (@anyanyelvapolo) on

14:16 Javában zajlik a múzeumpedagógia foglalkozás A Magyar Nyelv Múzeumában Leskó Margit vezetésével. A táborozókat két csapatra osztottuk fel, míg az egyik csapat a Kazinczy-emlékkertben keresi a megoldásokat a rejtélyes feladatokra, addig a többiek a Kertfoglaló játékon elfoglalhatják a széphalmi birtokot.

21:07 Az Anyanyelvápolók Szövetsége videóinak vetítésével zárjuk a napot. Megtekintünk olyan archívumi anyagokat is mint például az I. Országos Ifjúsági Anyanyelvi Táborban Deme László professzor úr megnyitó beszéde.

Leave a Reply