Közösség és nyelv

ASZISZ MÉDIA 2015 – légy te is ifjúsági szerkesztőségi tag!

2015. január 08. március 18th, 2017 Egy hozzászólás

Az Anyanyelvápolók Szövetsége oldalát 2013-ban, a magyar nyelv napjához kapcsolódóan újítottuk meg – mind formailag, mind tartalmilag. 2015-ben szeretnénk, ha a szövetség ifjúsági tagozatának honlapja is hasonló átváltozáson menne keresztül – ehhez pedig szeretnénk bevonni az ifjúsági szervezet tagjait az ASZISZ MÉDIA 2015 képzésünkkel.

A programról általánosságban

2015-ben útjára indítjuk az ASZISZ MÉDIA 2015 programot, azzal a céllal, hogy az Anyanyelvápolók Szövetsége elnöksége, az ifjúsági vezetőség és a honlap jelenlegi szerkesztősége átadhasson egy olyan tudást néhány fiatalnak, ami a honlap szerkesztésével, fejlesztésével, médiaanyagok elkészítésével kapcsolatos.

Az éves program során a fiatalok betekintést nyerhetnek a szerkesztőség munkájába, írásgyakorlatokkal fejleszthetik íráskészségüket, ízelítőt kaphatnak a videókészítés világából, megismerkedhetnek a fotózás alapjaival, megtanulhatják a cikkszerkesztés alapelveit, vagy akár azt is, hogy hogyan optimalizáljuk úgy a cikkeket, hogy a keresőben első helyen szerepeljen a szövetség weboldala.

Az ifjúsági vezetőség és a szerkesztőség célja olyan tudás átadása a fiataloknak, amit évek tapasztalatából gyűjtöttünk össze: a Duna Televízió Nyelvőrző c. műsorának készítése kapcsán, az ifjúsági anyanyelvi táborok szervezésekor, valamint mindaz az egyéni tudás, amit ki-ki hobbiként űz: a fotózás technikájától az írásgyakorlatokig.

Kiknek?

A képzésen 14–22 év közötti anyanyelvápoló fiatalok vehetnek részt.
A jelentkezésnek feltétele a szövetségi tagság, a belépési nyilatkozatot itt lehet kitölteni »

Mikor és hol?

A program egy éven keresztül felkészítésből áll – havi egy hétvégi találkozó keretén belül lennének a foglalkozások, a beszélgetések neves előadókkal, a gyakorlati útmutatók. A fiatalokat az összes munkába bevonnánk: az épp készülő videókba, fényképek retusálásába, honlapra való feltöltésébe, cikkírásba. A találkozók helyszíne elsősorban Budapest.

Mennyi?

A programon való részvétel díjmentes.

Jelentkezési feltételek

Az ASZISZ MÉDIA 2015 programba – meghosszabított határidővel – jelentkezni lehet 2015. február 8-ig az alábbi űrlap kitöltésével. A továbbiakról a jelentkezőket e-mailben tájékoztatjuk. A jelentkezés nem biztosít automatikus részvételt a képzésen. A képzésen résztvevőkről a szerkesztőség dönt.

  Név

  Email cím

  Születési év:

  Település (elsődleges tartózkodási hely)

  Mióta vagy szövetségi tag?

  Írj magadról 5-10 mondatot

  Készségeid (pl. fotózás, képszerkesztés, stb.)

  Várjuk minden lelkes anyanyelvápoló fiatal jelentkezését!

  Az anyanyelvápoló.hu szerkesztősége

  Leave a Reply