Közösség és nyelv

Átadták a 2015-ös Kazinczy-díjakat Győrben

2015. április 19. március 18th, 2017 3 hozzászólás
Kazinczy-díj, Szántó Edit

Átadták a 2015-ös Kazinczy-díjakat az 50. Szép magyar beszéd verseny Kárpát-medencei döntőjén Győrben. A három idei díjazott Szalóczy Pál, Hidasi Lajosné és Szántó Edit, emellett azonban először adtak át arany Kazinczy-díjakat is, melyek első birtokosai Szathmári István és Bencédy József.

Valódi érem- és díjeső volt Győrben az 50. Szép magyar beszéd verseny Kárpát-medencei döntőjén. A középiskolások számára szervezett versenyen 35 diákot tüntettek ki Kazinczy-éremmel.

Szabó Lívia, a győri Kazinczy Ferenc Gimnázium tanulója átveszi a Kazinczy-érmet

Arany fokozatú Kazinczy-díjat kapott az anyanyelvi műveltség több évtizedes ápolásáért Bencédy József, a nyelvtudományok kandidátusa, Sátoraljaújhely díszpolgára és Szathmári István, az ELTE nyugalmazott professzora.

Bencédy József és Szathmári István professzor urak a díj átvétele után visszaemlékeztek az elmúlt évtizedekre

Kazinczy-díjat Hidasi Lajosné, a Tokaji Kereskedelmi és Szakközépiskola tanára, Szántó Edit nyugalmazott kárpátaljai pedagógus és Szalóczy Pál, a Magyar Rádió nyugalmazott bemondója vehetett át.

Szalóczy Pál Kazinczy-díjat vesz át Szakonyi Károlytól

A Kazinczy-díjat Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkártól veszi át Hidasi Lajosné Gabriella

Péchy Blanka-díjjal két tanárt, Bozó Klárát és Szabóné Sándor Gabriellát jutalmazták. Emellett rendkívüli Péchy Blanka-díjban részesült Szívósné Vásárhelyi Zsuzsanna, a Kazinczy Gimnázium tanára, Sámbokréthy Péter, a Beszélni nehéz! anyanyelvi mozgalom tagja, valamint Németh Tibor, a győri Kazinczy Ferenc Gimnázium igazgatója.

Az versenynek otthont adó gimnázium igazgatóját és tantestületét Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere nevében Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár is kitüntette miniszteri oklevéllel kiemelkedő szakmai tevékenységük elismeréseként amiatt, hogy minden évben megszervezik a rangos versenyt. A városvezetés továbbá Németh Tibornak adományozta Győr város ezüst emlékérmét.

Hoppál Péter államtitkár kitüntetést adott át a Kazinczy Ferenc Gimnáziumnak

anyanyelvápoló.hu / MTI

Leave a Reply