Közösség és nyelv

Egy hétvége Diósjenőn – helyi csoportok tanácskozása

2017. augusztus 27. Nincs hozzászólás

Ebben az évben is megrendezte az Anyanyelvápolók Szövetsége a helyi csoportok tanácskozását, Gárdony, Tiszakécske és Tahi után idén egy új helyszínen, Diósjenőn.

A találkozón részt vettek többek közt váci, szegedi, nyíregyházi és budapesti diákok, valamint az ifjúsági vezetőség tagjai és Kerekes Barnabás tanár úr. Meghívott vendégként pedig Cs. Nagy Lajos tanár urat köszöntöttük köreinkben.

Az esemény első napján a résztvevők rövid bemutatkozással ismerhették meg egymást és betekintést nyerhettek a szövetség életébe. A vezetőségi tagok többek közt a táborokról, az éves programokról, a honlap felületéről számoltak be, valamint arról beszéltek, hogy hogyan léphet be valaki a szövetségbe, hogyan válhat a tagjává.
A vacsora előtt Kerekes Barnabás tanár úrral az anyanyelvünk értékeiről, a modern kor és nyelv változásairól elmélkedtünk.

Az este nagyon jó hangulatban, anyanyelvi és szituációs játékokkal telt, ahol lehetőség adódott a másik ember megismerésére és a közösség összehangolódására.

Vasárnap reggel 9 órakor érkezett Cs. Nagy Lajos tanár úr, aki az életéről, tanításáról és még sok érdekes dologról számolt be, például megtudhattuk, hogy az egyetemen mennyire magas szintű az elvárás helyesírásból. Helyesírási gyakorlókönyvét az érdeklődők meg is vásárolhatták tőle.
Ebéd után közösen, busszal indultunk Budapestre, ahol közös élményekkel, közös emlékekkel váltunk el egymástól.

Muszka Sára

Leave a Reply