Közösség és nyelv

Évnyitó vezetőségi ülést tartott az Ifjúsági Tagozat

2016. február 21. október 30th, 2021 Nincs hozzászólás

Hagyományos évkezdő vezetőségi ülésre gyűltek össze az Ifjúsági Tagozat vezetőségi tagjai a Baár–Madas Református Gimnáziumban február 12–13. között. A megbeszélésen szó volt a Szövetség helyzetéről, az idei év elkövetkezendő eseményeiről, a határon túli szervezetekkel való kapcsolattartásról és az anyanyelvi műsorokról.

Tájékozódás

A vezetőség szeretné felmérni, hogy a fiatal szövetségi tagok, érdeklődők milyen csatornákon tájékozódnak az Ifjúsági Tagozat eseményeiről, munkájáról. Hamarosan egy rövid kérdőívvel jelentkezünk, s abban bízunk, hogy az eredmények értékelése után tisztább képet kapunk követőink tájékozódási szokásairól.

A jelölésrendszer népszerűsítése

Terveink között szerepel, hogy népszerűsítsük az anyanyelvápolók körében jól ismert Beszélni nehéz!-jelölésrendszert. Az anyanyelvápoló.hu honlapon és a Facebook közösségi oldalon szeretnénk rövid magyarázatokkal, példamondatokkal, interaktív módon megismertetni jelölésrendszerünket az érdeklődőkkel.

Események 2016-ban

A hatékonyabb munka érdekében minden, az Ifjúsági Tagozathoz köthető eseménynek egy-egy vezetőségi tag a felelős szervezője. Idén is megtartjuk hagyományos találkozóinkat és táborainkat; a pontos dátumok az Eseménynaptárban lesznek elérhetők.

Anyanyelvi tábor Széphalomban

A vezetőség elkezdte előkészíteni a XXIV. Országos Ifjúsági Anyanyelvi Tábor programját. A nyári egyhetes rendezvényen idén is neves előadók, ismert színművészek osztják meg tudásukat, gondolataikat a hallgatósággal, a táborozók megismerhetik A Magyar Nyelv Múzeumát, Sátoraljaújhely nevezetességeit, a környékbeli települések látnivalóit, valamint jó hangulatú akadályversenyen, foglalkozásokon, vetélkedőkön és táncházon vehetnek részt.

dr. Orosz Tamás

Leave a Reply