Közösség és nyelv

Ingyenes utazás A Magyar Nyelv Múzeumába

2013. február 05. november 18th, 2020 Nincs hozzászólás

A Magyar Köztársaság Kormánya 1160/2002. (IX. 26.) határozatának megfelelően (módosítva a 1152/2004. (XII. 26.) Korm. határozattal) az ország területén működő általános iskolák, szakiskolák, szakmunkásképző iskolák, gimnáziumok és szakközépiskolák nappali oktatásban részt vevő tanulói az iskola által szervezett csoportos utazás keretében díjmentes vasúti utazás igénybevételével meglátogathatják a Petőfi Irodalmi Múzeum új tagintézményét, A Magyar Nyelv Múzeumát Széphalmon.
A fogadónyilatkozatot – amelyet innen is letölthet – visszaigazolás után használhatja a MÁV vonalain. Az utazás előtt minimum 7 nappal be kell jelenteni az utazást a MÁV-nyomtatványon („Bejelentés csoportos utazás elszámolásához”), melyet 2 példányban az indulóhely vasúti pénztárában személyesen érvényesíttetni kell. A bejelentéshez csatolni kell a nyelvmúzeum által visszaigazolt fogadónyilatkozat másolatát, melyen szerepel a látogatás időpontja. A Múzeum a helyszínen az eredeti fogadónyilatkozatot felülbélyegzéssel igazolja.

Kérünk mindenkit, hogy hívja fel figyelmét a környezetében lévő diákoknak és tanároknak, valamint juttassa el az iskoláknak a felhívást, hogy minél többen eljuthassanak Kazinczy birtokára, Széphalomra, A Magyar Nyelv Múzeumába.

Forrás: nyelvmuzeum.hu

Leave a Reply