Szemle

Kalózkaland a Szófajok szigetein – itt a Mesélő nyelvtan harmadik kötete

Mesélő nyelvtan

A Mesélő nyelvtan könyvsorozat harmadik része elkalauzol minket a Szófajok szigeteire, ahol egy kalóztámadás két szereplőt ejt fogságba. A felmentő sereg utánuk ered, az út alatt azonban különféle néppel találkoznak, a szigeteken élő számnevekkel és névmásokkal. A könyv az idei könyvfesztivál alkalmából jelent meg.

Minden fejezet végén a megszokotthoz hasonlóan megtaláljuk a Meséld el! című szókincs-fejlesztő játékot.

A első egynéhány fejezetben a melléknevekkel ismerkedünk, köztük a színekkel, tulajdonságokkal, valamint a fokozásukkal.

A névmások megtanulásában ábrák segítenek, melyeket nézve meg kell állapítani, hogy az adott tárgy, a másik tárgy előtt, után, alatt vagy mellett helyezkedik el.

A számneveket megismerjük ismert kifejezésekből, mint például a hétmérföldes csizma vagy a három kívánság. A számok megtanulhatóak időbeosztás készítése közben vagy közmondásokkal.

Amíg a szófajokat tanuljuk, néhány helyesírási feladatra is bukkanunk, köztük a j és ly behelyettesítés vagy a magánhangzók megfelelő hosszának beírása.

A könyv ismét rejteget rajzolós vagy színezős feladatokat, de a két ábra közti különbségkereső fordul elő a legtöbbször. A negyedikes tananyagra épülő kötet, rajzokkal, rejtvényekkel és hanganyagokkal együtt segít a játszva tanulni vágyóknak.

A könyv a Móra Könykiadó honlapján 25% kedvezménnyel megvásárolható.

Muszka Sára

Leave a Reply