Közösség és nyelv

Karácsonyi ajándéktippek anyanyelvápolóknak

2016. december 18. november 18th, 2020 Nincs hozzászólás

Közeleg a karácsony és ilyenkor mindenki fejvesztve rohan az üzletekbe ajándékot vásárolni. Szeretnénk egy kicsit megkönnyíteni a válogatást azzal, hogy adunk néhány ajándéktippet, hogy mire vágyhatnak az anyanyelvápolók karácsonyra. Lássuk!

Karácsony magyar kézikönyvtár

A Tinta Könyvkiadó Karácsony magyar kézikönyvtárában most hat kiváló szótárt kínál.
A Szólások, közmondások eredete, a Magyar szókincstár, az Anthologia hungarica, a Magyarító szótár, a Nyelvi játékaink nagykönyve és az Idegenszó-tár szinte nélkülözhetetlen egy anyanyelvápoló polcáról. Egy ilyen könyvcsomagnak mindenki örülne. A csomag most 50%-os kedvezménnyel vásárolható meg a kiadótól december 20-ig.

Érdekel…

Szőcsné Antal Irén: Anya – nyelv – búvár

Tinta Könyvkiadótól még szívesen ajánljuk Szőcsné Antal Irén nyelvi játékos könyvét. Az idén megjelent kötetről mi is írtunk néhány sort. Aki szereti a nyelvi fejtörőket, feladványokat, szívesen játszik akár családja körében, annak nagyszerű ajándék lehet.

Érdekel…

Scrabble Original társasjáték

A Scrabble társasjáték sokaknak ismerős lehet. Egymáshoz kell illeszteni a betűket, hogy értelmes magyar szavakat rakjunk ki velük. A Scrabble Original társasjáték megmozgatja az agyunkat, gondolkodásra ösztönöz és bővíti a szókincsünket is! Egy igazán izgalmas játék!

Érdekel…

Dixit

A Dixit az egyik legkedveltebb asszociációs játék. Mindenki kap a kezébe hat darab nagyméretű kártyát, rajtuk festményekkel. A kezdőjátékos kiválaszt a kezében levők közül egyet, kitalál  hozzá egy mondatot, amely a képre jellemző, de mégsem túl  nyilvánvaló. Mindenki más is kiválaszt egy képet a kezéből, amelyre szerinte illik az adott mondat. Majd felfedjük  a lapokat, és a mesélőn kívül mindenki szavazhat, hogy melyik képet választhatta a mesélő. Mi órákat tudunk vele játszani, szóval bátran ajánljuk mindenkinek!

Érdekel…

Terjéki Tamás

Mentés

Mentés

Mentés

Leave a Reply