Közösség és nyelv

Karácsonyi csomaggyűjtés a csángó gyerekeknek

2013. november 25. november 18th, 2020 Nincs hozzászólás

A Keresztszülők a Moldvai Csángómagyarokért Egyesület a tavalyihoz hasonlóan, idén is karácsonyi csomagokat gyűjt és juttat el a Csángóföldön élő gyerekeknek. 

A csomagok mérete, tartalma

Aki teheti, készítsen el egy cipősdoboz méretű karácsonyi csomagot. Amit a gyerekek szívesen látnak a csomagban az játék, édesség, téli zokni, sál, sapka, tisztasági szerek (sampon, szappan, tusfürdő, fogkefe, fogkrém stb.), a kislányok szeretik az apró kis bizsukat, hajpántot, hajcsatot, mellette iskolaszereket, tolltartót, ceruzát, tollat, füzeteket s nagybetűs gyerek mesekönyveket. Tehát minden olyan dolgot, aminek egy itteni kisgyermek is örülne karácsonykor.

A csomagok címzése

A csomagokat nagybetűvel, a falu, a tanár és a gyermek nevével ellátva címezzék meg, így még véletlenül sem fordulhat majd elő, hogy más faluba, vagy gyermekhez kerül a csomag. Amennyiben nem konkrét névre szól a csomag, úgy azt írják rá, hogy milyen nemű és korú gyermeknek szánják a csomagot.

A csomagok eljutattása

A csomagokat december 3-ig lehet leadni a Smart Electronic Kft.-nél (Budapest XIII. kerület, Kisgömb utca 25-27.). A december 3. után leadott csomagokat már nem tudják eljuttatni karácsonyig.

Akinek lehetősége van rá, kérjük, segítsen.

Forrás és további információ: keresztszulok.hu

Leave a Reply