Közösség és nyelv

Karácsonyi segítség a moldvai csángómagyar gyerekeknek

2012. november 27. november 18th, 2020 Nincs hozzászólás

Keresztszülők a Moldvai Csángómagyarokért Egyesület a karácsony közeledtével különböző lehetőségeket kínál a szegény sorsú moldvai csángók megsegítésére.

A gyermekeknek cipősdoboz méretű karácsonyi ajándékokat juttathatnak el. Amennyiben nem névre szóló csomagot küldenek, kérjük, ezt írják rá a küldeményre, azzal a megjegyzéssel, hogy milyen korú kislánynak vagy fiúnak szánták. Ezeket a csomagokat olyan szegény sorsú gyerekek kapják, akiknek nincsenek „keresztszülei”.
A moldvai csángó gyerekeknek szánt karácsonyi ajándékok 2012. december 1-ig adhatóak le. (Cím: APC SMART ELECTRONIC Kft., Budapest XIII. kerület, Kis Gömb u. 25-27.) A hosszú út miatt csak az eddig leadott csomagok esetében tudjuk garantálni, hogy időben, december 23-ig eljutnak Moldvába és a falvakba, a gyerekekhez.
További információk itt.

A moldvai magyarok értékeit játékos formában bemutató Naputánjáró társasjátékot meleg szívvel ajánljuk a gyerekeknek, családoknak, iskoláknak a fenyőfa alá. A társasjáték célja, hogy a moldvai csángómagyar gyerekek, felnőttek és az őket szeretők és érdeklődők minél jobban megismerhessék Csángóföldet. Bebarangolhatjuk Csángóföld központi részét egy stilizált moldvai térképen, útközben pedig ismereteket szerzünk a moldvai csángó-magyar szavakról és kifejezésekről, valamint különböző témakörökből.
A társasjáték alkotói és segítői lemondtak a honoráriumról. A tudásgyarapítás mellett a csángó gyerekek továbbtanulását szeretnék elősegíteni a játékkal. A játék megvásárlásával ezt a nemes célt támogathatják, amelyet előre is köszönünk a csángó gyerekek nevében is!
A játék most kedvezményesen, 3 500 forintért kapható: minden kedden 10-13 óra között a Keresztszülők irodájában: 1126 Budapest, Böszörményi út 22. II. em., illetve telefonos és e-mailes egyeztetés alapján (Albertné Révay Rita: 06 20 989 98 80, info@keresztszulok.hu).
További információk itt.

Forrás: keresztszulok.hu

Leave a Reply