Közösség és nyelv

Kazinczy-gála archív felvételekkel

2011. szeptember 26. április 12th, 2017 Nincs hozzászólás
Átadták a 2014-es Kazinczy- és Péchy Blanka-díjakat

Kedves Barátunk!

A Kazinczy-díj Alapítvány – Péchy Blanka emlékére kuratóriuma – az Anyanyelvápolók Szövetségével karöltve – egy évvel ezelőtt rendezte meg nagy sikerű gáláját, amelyet a Kazinczy-alapítvány létrehozása 50. évfordulójának tiszteletére szervezett. Bár a visszajelzések szerint igen gazdag, felemelően szép program részesei lehettek a jelenvoltak, néhányan jelezték: örömmel vették volna, ha – archív felvételek segítségével – azoknak a Kazinczy-díjas művészeknek az alakját is fölidézhettük volna, akik testben már nem lehetnek velünk.
Már tavaly elhatároztuk, hogy igyekszünk elmulasztani a hiányérzetet, ezért 2011. október 8-án (szombaton) 14.30-tól a Petőfi Irodalmi Múzeumban (Budapest V., Károlyi M. u. 16.) egy kb. kétórás műsor keretében megemlékezünk azokról a színművészekről, rádióbemondókról, meg a Beszélni nehéz! mozgalomnak jeles alakjairól, akiket az elmúlt években-évtizedekben elveszítettünk. Film- vagy hangfelvételek segítségével emlékezünk – többek között – Péchy Blankára, Deme Lászlóra, Z. Szabó Lászlóra, Makay Margitra, Melis Györgyre, Jancsó Adriennre, Sinkovits Imrére, Bánffy Györgyre, Körmendy Lászlóra és másokra. Rendezvényünkre szeretettel hívjuk, várjuk, s nemcsak Önt, hanem kedves családját, érdeklődő barátait is.
A belépés ingyenes, s – a tavalyitól eltérően – nem jótékonysági alkalom. Célunk: emlékezni és emlékeztetni, valamint lehetőséget biztosítani arra, hogy a magyar nyelv ügyének hűséges szolgálói, ápolói a műsor után egy szerény szeretetvendégség keretében kötetlenül beszélgethessenek, ismerkedhessenek.
Tisztelettel kérem, legkésőbb október 4-ig jelezze részvételi szándékát, hogy elég helyiséget rendezhessünk be, s gondoskodhassunk a fentebb említett szerény ellátásról.

Elérhetőségeink:
Kazinczy-díj Alapítvány, 1022 Budapest, Lorántffy Zsuzsanna u. 3.
E-levél: 97tkb@bmrg.hu

Anyanyelvápolók Szövetsége, Maróti István főtitkár úr nevére: 1053 Budapest, Károlyi Mihály u. 16.
E-levél: marotii@pim.hu

A személyes találkozás reményében is, jó egészséget, eredményes anyanyelvápoló munkát kívánunk!

Budapest, 2011. szeptember 19.

Szíves barátsággal:

Kerekes Barnabás
kuratóriumi titkár

Leave a Reply