Közösség és nyelv

Kerekes Barnabás az Új Köznevelésben

2014. április 29. november 18th, 2020 Nincs hozzászólás
Kerekes Barnabás az Új Köznevelés címlapján

Korábban már hírt adtunk arról, hogy Kerekes Barnabás, szövetségünk társelnöke, a Kazinczy-díj Alapítvány alelnöke, a Baár-Madas Református Gimnázium tanára Bonis Bona életműdíjban részesült. A kiemelkedő tehetséggondozásért alapított díj átvétele kapcsán az Új Köznevelés interjút készítette a tanár úrral. Maczák Ibolya kérdéseire Kerekes tanár úr többször is megemlíti a nyelvművelés fontosságát, az Anyanyelvápolók Szövetsége és a Kazinczy-alapítvány kiemelt szerepét. Megtudhatjuk tőle, mit tart a tehetségről, ki számára az igazán sikeres diák. Szívből ajánljuk a cikket, amelyből megtudhatjuk, hogy Kerekes Barnabás tanár úr mennyire rászolgált az életműdíjra.

„A tehetség kérdésének megválaszolását az is nehezíti, hogy ki ebben tehetséges, ki abban. Lehet, hogy azért tartunk valakit kevésbé tehetségesnek, mert nem találta meg azt a tevékenységet, amiben igazán jó lehetne. Ebben nagy szerepe lehet a tanárnak, az iskolának, hiszen segíteni kell a gyerekeknek megtalálni a saját útjukat. Bevallom, én a munkában hiszek.”

A Kerekes Barnabással készített interjút az Új Köznevelésben olvashatják, az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet honlapján, ide kattintva.

Korábban az anyanyelvápoló.hu is készített interjút Kerekes Barnabás tanár úrral a Kazinczy-díj Alapítvány munkájáról. Ez ide kattintva olvasható.

Leave a Reply