Játék és nyelv

Keressük a következő Berecz Andrást! – videós mesemondó verseny általános iskolásoknak

Elindult YouTube-on a legújabb magyar rajzfilmsorozat, a NASZREDDIN HODZSA meséi, amelynek tréfás kedvű főhőse Berecz András mesélő hangján tanít minket agyafúrt gondolkodásra. Ennek apropóján a sorozatot készítő KEDD Animációs Stúdió országos mesemondó-versenyt hirdet iskolások számára.

A diákok feladata, hogy olvassák fel Naszreddin Hodzsa legfurfangosabbnak gondolt meséjét, és vegyék videóra. Az ifjú mesélők a film@kedd.net címre küldhetik a felvételeket, amikre aztán a közönség szavazhat a KEDD YouTube csatornáján. Szuper lehetőség ez a gyerekek számára, hogy megmutassák a világnak tehetségüket.

Mielőtt kamerát ragadnának, a NASZREDDIN HODZSA meséi rajzfilmsorozat rövid, csattanós epizódjaiból inspirálódhatnak, amelyek már elérhetőek a KEDD YouTube csatornán. A hodzsa ízes beszédét, gazdag szófordulatait hallgatva még az a diák is kedvet kap a mesemondáshoz, aki addig legfeljebb órai feleltetésekkor hallatta a hangját.

A diákok a hodzsát életre keltve színészi képességeiket is megcsillogtathatják. „Naszreddin egy titokzatos figura, aki önmaga ellentéte is tud lenni: nem mindig kizárólag bölcs, hanem olykor egészen bolondos, és a maga kárán tanítja az emberiséget. Néha az ember elbizonytalanodik, hogy ugyanaz a karakter-e” – nyilatkozta korábban a sorozat főhőséről Berecz András.

A versenyzők közt kategóriánként egy-egy nyertest hirdetnek, akik személyesen találkozhatnak Berecz András mesemondóval valamint értékes könyvcsomaggal gazdagodhatnak a Pagony Kiadó jóvoltából.

A részletes játékszabályzat itt olvasható: https://bit.ly/3an9PSP

Vajon ki lesz Magyarország legfurfangosabb mesemondója?

Bővebb információért látogassanak el a facebook.com/kedd.net oldalra.