Játék és nyelv

Kossuth-szónokverseny

2022. október 11. október 14th, 2022 Nincs hozzászólás

Miben hisztek inkább, az elméleti vagy a gyakorlati vitában? Ki hisz egyáltalán az elméletben egy gyakorlati kérdés kapcsán? Hogyan és miben mérjük az igazságot? Egyáltalán igazságot keresünk a meggyőzés során, vagy az a célunk, hogy perspektíváinkat közelítve egymás álláspontjához hassunk a másikra, és győzzük meg őt az adott kérdésben?

Már csak az a kérdésünk maradt, vajon belefér a lényeg 60 mp-be? Erős vagy érvelésben? Tégy egy próbát, válassz egy témát! Legfeljebb egy 1 perces videót, érvelj a következő témák egyikében:

  • A közösségi média javította az emberi kommunikációt – pró vagy kontra.
  • Szerinted ki számít ma hírességnek?
  • Szelektív hulladékgyűjtés – hatékony-e a jelenlegi formájában?
  • Tényleg létezik barátság férfi és nő között?
  • Ha okoseszközzel fizetsz, jobban szórod a pénzt?

Fontos, hogy a videón mint versenyző, tisztán kivehetőnek kell látszódnod. A videó nem lehet vágott anyag, mert akkor csupán a vágástechnikád tudjuk értékelni, ahhoz viszont nem értünk, úgyhogy az egyperces tartalmad szerkesztés nélkül szükséges rögzítened.

Ha megvagy, töltsd fel TikTok-csatornádra, és megosztás előtt lásd el a következő hashtagekkel: #vitaTok #szóKimondó #aszavakördöge #szónokleszek, valamint jelöld meg a @PetoFeed-csatornát.

-
Az sem gond, ha nem szeretsz szerepelni ilyen típusú felületeken. Ebben az esetben töltsd fel korlátozottan megtekinthető formában YouTube-ra, és küldd el nekünk a linket a kossuth@petofi.hu e-mail-címre.

TikTokra azért érdemes feltöltened a tartalmad, mert a szakmai zsűri mellett a TikTok népes közönsége is a döntőbe juttathat, amennyiben a kedvelések száma alapján a legjobbnak tűnsz az indulók között. De biztos, ami biztos, küldd el nekünk a TikTok-videód linkjét – ezzel hitelesítve nevezésed.

A célunk az, hogy az elméleti vitát elsajátítók mellett lehetőséget kapjanak azok a csiszolatlan gyémántok is, akik gyakorlati úton sajátították el a vitakultúra csínját-bínját. Erre tökéletesen alkalmas platformként jelent meg anno a TikTok, hiszen kezdetben egyperces időtartam állt az influenszerek rendelkezésére különféle tartalmak gyártása során.

Légy bátor, és mutasd meg, mit tudsz!
Ha kérdésed van, írj nekünk a kossuth@petofi.hu-ra

És most következzen a hivatalos rész!

A feltöltési és jelentkezési határidő:
2022. október 22. (23:59 percig)

A szónokverseny egy online és két jelenléti fordulóból áll. A jelentkezők online videóval nevezhetnek a közösségimédia-felületeken, majd a szakmai zsűri értékelése alapján a döntőbe jutott versenyzők szónoklásban és vitában egyaránt mérhetik össze tudásukat november 12-én.

DÖNTŐ
A döntőbe jutó versenyzőket a zsűri választja ki a beérkezett pályamunkák alapján, a legjobb, döntős versenyzőket erről október 25-ig értesítjük. A döntőre november 12-én kerül sor Budapesten, a verseny menetéről és a felkészüléshez szükséges információkkal kapcsolatban a döntős versenyzőket külön értesítjük. November 12-én szónoklatod érinti majd a reformkor legfontosabb kérdéseit, de erről több információt a selejtezőt követően árulunk el.

NYEREMÉNY
A legeredményesebben szereplő versenyzőket értékes nyereményekkel, közönségdíjjal és különdíjakkal jutalmazzuk.
1. HELYEZETT: 500 000 Ft
2. HELYEZETT: 350 000 Ft
3. HELYEZETT: 150 000 Ft
INFLUENSZER-KÜLÖNDÍJ: 6 hónapon keresztül influenszer-együttműködési lehetőség havi nettó 500 000 Ft-ért

VERSENYSZABÁLYZAT ÉS ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ

További információért érdeklődj a kossuth@petofi.hu elérhetőségen!

-

Leave a Reply