Közösség és nyelv

Közgyűlést tartott az Anyanyelvápolók Szövetsége

2020. szeptember 09. szeptember 11th, 2020 Nincs hozzászólás

Az eredetileg tervezett májusi dátum helyett szeptember 5-én tartott közgyűlést az Anyanyelvápolók Szövetsége a Petőfi Irodalmi Múzeum dísztermében. A mintegy száz fő részvételével lezajlott eseményen beszámolók hangoztak el a 2019-es év szakmai programjáról, pénzügyi eredményeiről.

Juhász Judit elnök asszony köszöntője után Erdélyi Bátor (9 éves) és Erdélyi Villő (12 éves) tanulók egy-egy verssel örvendezették meg a hallgatóságot. Ezt követően Lilik Judit és Szabó Krisztina énekesnők hangjában és Kertész Rita zongorajátékában gyönyörködhetett a közönség. A Simsay Ildikó-díjjal kitüntetett Keppel Gyula tanár urat Juhász Judit köszöntötte.

A műsor után Balázs Géza professzor úr, az ASZ alelnöke tartott beszámolót a szövetség 2019. évi tevékenységéről, az egyesület támogatásával kiadott kötetekről, a társszervezetekkel való együttműködésről. Kerekes Barnabás tanár úr, az ASZ alelnöke az ifjúsági tagozat eseményeiről és a versenyekkel kapcsolatos tudnivalókról adott hírt.

A szövetség pénzügyi helyzetéről Balázs Istvánné gazdasági vezető tartott beszámolót, a felügyelőbizottság munkáját Kelemen Béla ismertette. Kovács Zsuzsanna irodavezető a szövetség napi működéséről, a tagsággal kapcsolatos kérdésekről adott tájékoztatást. A szövetség honlapjáról és a Kazinczy-díj Alapítvány megújult oldaláról szóló ismertető után Kemény Gábor nyelvész, az Édes Anyanyelvünk szerkesztője mutatta be Tanuljunk magyarul is! – Válogatott nyelvművelő cikkek 2009-2019 című, a közelmúltban megjelent könyvét. A rendezvény a tagok hozzászólásaival folytatódott, délután pedig a Beszélni nehéz! körök találkozójával zárult.

Fotók: dr. Reiser György Lukács