Játék és nyelv

Lőrincze Lajos könyv- és könyvtárbővítési pályázat

A TINTA Könyvkiadó 5 millió Ft keretösszeggel kiírta a Lőrincze Lajos 2024. könyv- és könyvtárbővítési pályázatot A TINTA Könyvkiadó, mint a legnagyobb hazai nyelvészeti kiadó, 5 millió Ft-os keretösszeggel könyv- és könyvtárbővítési pályázati alapot hozott létre.

A Lőrincze Lajosról elnevezett pályázat célja az iskolai és a közkönyvtárak ellátása új, korszerű szótárakkal, nyelvészeti kézikönyvekkel és nyelvi munkafüzetekkel.

Pályázhatnak hazai és határon túli könyvtárak, oktatási intézmények és alapítványok, amelyek így 50%-os pályázati áron juthatnak az anyanyelvi nevelést segítő, a nyelvi kompetenciát fejlesztő kiadványokhoz. Egy intézmény akár 200000 Ft támogatást is elnyerhet. A megpályázható 40 kiadvány közül 22 újdonság, ezek között a legújabb előírások szerinti magyar érettségire felkészítő segédkönyv is helyett kapott. A pályázható könyvek között megtalálható a kötelező olvasmányok nehezen érthető szavainak magyarázatát tartalmazó szótár is. A kínálatban szerepel olyan angol-magyar szótár is, amely elektronikusan, on-line formában is elérhető.

A pályázatok folyamatosan nyújthatók be 2024. március 8-ig, elbírálásuk a beérkezések sorrendjében történik.

A részletes pályázati leírás megtalálható a következő címen: http://www.tinta.hu/

 

 

Leave a Reply