Közösség és nyelv

Népszerűek voltak a nyelvi játékok a Folyóiratok Éjszakáján

A Múzeumok Éjszakája programsorozathoz idén is kapcsolódott az Anyanyelvápolók Szövetsége. Az Iparművészeti Múzeumban rendezték meg a Folyóiratok Éjszakáját, ahol több mint száz folyóirat, magazin, online portál bemutatkozhatott, így jelen voltunk mi is az Édes Anyanyelvünk és az anyanyelvápoló.hu képviseletében.

A délutántól késő éjszakáig tartó programon az Anyanyelvápolók Szövetsége standja nagy népszerűségnek örvendett. Kicsik és nagyok, családok, párok, más folyóiratok képviselői is lelkesen oldották meg azokat a nyelvi játékos feladatlapokat, amiket az ifjúsági szervezet tagjai állítottak össze erre az éjszakára.

Az éjszaka számokban: egy este folyamán több, mint 100 látogató fordult meg az asztalunknál. 265 darab feladatlapon, 9 fajta feladattípusból választva 170 rejtvényt oldottak meg, azaz az éjszaka folyamán összesen több mint 5 000 nyelvi rejtvényt fejtettek meg és közben kiválóan szórakoztak. A látogatók átlagban negyed órát töltöttek nálunk, ami egy ilyen típusú rendezvénynél kiemelkedő.

Remélhetőleg az elkövetkező játékainkhoz még többen csatlakoznak, de nem a statisztika miatt… Hanem mert jó volt minél több embertől hallani, hogy: „Nahát, erre nem is gondoltam, de milyen frappáns!”

Legközelebb is játsszunk, nevessünk, szórakozva tanuljunk valami újat az anyanyelvünkről, együtt!

Aki pedig ismét szeretne elmerülni az anyanyelvi játékokban, azoknak ajánljuk kvízeinket »

Balla Tímea – Muszka Ágnes

Leave a Reply