Közösség és nyelv

Nyáridézés az őszi esőben – helyi csoportok évnyitó tanácskozása

2016. szeptember 21. október 3rd, 2016 Nincs hozzászólás
Helyi csoportok évnyitó tanácskozása

Szeptember 17-én tartotta meg az Anyanyelvápolók Szövetségének ifjúsági tagozata hagyományossá vált évnyitó tanácskozását. A rendezvénynek idén is a Baár-Madas Református Gimnázium adott otthont, ahol a Szövetség ifjú tagjai, az ifjúsági vezetőség által készített rövidfilmeknek hála, visszatekintettek a nyári táborokra. A nosztalgiázás után a jövő kapta a főszerepet: Kerekes Barnabás ismertette a 2016/2017-es tanév anyanyelvi programjait.

Az évnyitó tanácskozáson idén is részt vettek az anyanyelvápoló helyi csoportok képviselői: tanárok és diákjaik egyaránt, valamint a széphalmi táborozók közül is sokan eljöttek, hogy találkozzanak az ismerősökkel.

Egy kis nyár a szakadó esőben

A tábori kisfilmek segítségével idén is sikerült a komor iskolakezdésbe egy kis vidámságot vinni. Az ifjúsági vezetőség tagjai ezúttal két rövidfilmet mutattak meg az egybegyűlteknek, melyek osztatlan sikert arattak mind a táborozók, mind a jelenlévő tagok körében. A filmek és a táborban készült képek hamarosan elérhetőek lesznek a honlap médiatárában!

2016/2017

A visszapillantást ezúttal is az előretekintés követte. Kerekes Barnabás tanár úr ismertette a tanév programjait, melyek hamarosan felkerülnek eseménynaptárunkba.

Az évnyitó tanácskozáson szó esett a Nyelvőrző jelenlegi állapotáról. A Nyelvőrző ugyan a televíziók képernyőjéről eltűnt, de korántsem szűnt meg létezni! Józsa Judit szalonjában havonta megrendezik az anyanyelvápolók régi műsorát Kerekes Barnabás és Matula Ágnes közreműködésével. A Nyelvőrző Szalon ingyenes program, és a szervezők sok szeretettel várnak mindenkit soron következő alkalmukra 2016. szeptember 22-én.

Írta és fényképezte: Kacskovics Mihály Béla

 

Leave a Reply