Ismeret és nyelv

Nyelv? Ész? Olimpia? – Nyelvészeti diákolimpia 2018

2017. szeptember 03. szeptember 19th, 2017 Nincs hozzászólás

Talán kevesen tudják, de a nagy középiskolás tanulmányi világversenyek sorában 2002 óta a nyelvészet is szerepel, és az elmúlt években ezen a területen is szép sikereket értek el a magyar diákok. Ebben a bejegyzésben az idei magyarországi válogató versenyek felhívását tesszük közzé.

Érdekelnek a nyelvek?

Szereted a logikai fejtörőket?

Szeretsz új dolgokat és új embereket megismerni?

Szívesen töltenél egy hetet jó társasággal Prágában?

Szeretnéd Magyarországot képviselni egy nemzetközi versenyen?

Ha ráadásul még középiskolás is vagy, akkor a Nyelvészeti Diákolimpiát neked találták ki.

2013 óta minden nyáron magyar csapat is indul a Nemzetközi Nyelvészeti Diákolimpián. A csapatok megjárták többek között Kínát, Indiát, valamint idén Írországot, 2018-ban pedig Prága lesz a világdöntő helyszíne.

forrás: https://jeffsteacie.wordpress.com

A versenyre jelentkezhet minden középiskolás diák (akár első évfolyamosok is), akit érdekelnek a világ nyelvei, a logikai rejtvények és játékok, mivel a versenyen való részvételnek nem előfeltétele a nyelvészetben való jártasság. A világdöntőre utazó magyar válogatott összeállítását három online forduló előzi meg, amelyek 2017 őszén indulnak. A legjobb eredményt elérőket további válogatásra hívjuk, immár személyesen, 2018 első hónapjaiban ismerni fogjuk már a csapattagok és a tartalékok neveit. Nekik intenzív felkészítést nyújtanak a verseny szervezői.

Az eddigi világdöntőkön részt vett diákok nemcsak arról számoltak be, hogy érdekesnek találták a fejtörőket, hanem az utazás, az izgalmas helyszínek is tetszettek nekik, valamint lehetőségük nyílt szert tenni rengeteg külföldi barátra.

A versennyel kapcsolatos részletes tudnivalókat, a korábbi feladatokat és a versenyzők élménybeszámolóit megtalálod a Magyar Nyelvészeti Diákolimpia honlapján:

http://ioling.ppke.hu

Az oldalon a diákolimpiával kapcsolatos cikkeket, interjúkat, valamint a felkészülésben segítséget nyújtó, kipróbált tippeket is találsz.

Versenyezz velünk! Regisztrálj honlapunkon, és csatlakozz a versenyzők táborához!
Az első forduló feladatai szeptember 15-én jelennek meg.

Kövesd az eseményeket a facebookon is!
facebook.com/nyelveszetidiakolimpia/

 

Leave a Reply