Közösség és nyelv

Nyelvi játékok az Iparművészeti Múzeumban a Folyóiratok Éjszakáján

2015. június 13. november 18th, 2020 Nincs hozzászólás

Június 20-án ismét megrendezik a Múzeumok Éjszakája programsorozatot, amihez az Iparművészeti Múzeum a Folyóiratok Éjszakájával is kapcsolódik. A rendezvény célja interaktív programokon keresztül bemutatni a hazai és határon túli folyóiratok, magazinok, blogok szerkesztőségeinek munkáját. A programhoz az Anyanyelvápolók Szövetsége is csatlakozik.

2015. június 20-án délutántól egészen késő éjszakáig várja az anyanyelvápoló.hu szerkesztősége Budapesten, az Iparművészeti Múzeumban mindazokat, akik többet szeretnének megtudni munkánkról, az Anyanyelvápolók Szövetsége honlapjáról, vagy akár a szövetség több évtizede létező folyóiratáról, az Édes Anyanyelvünkről.

A szerkesztőségi munka bemutatása mellett természetesen nem maradhatnak el a sokak által kedvelt nyelvi játékok sem. A nap folyamán cikkeink tartalmát „élővé” tesszük, hiszen a nagy népszerűségnek örvendő helyesírási, közmondásos vagy tájszavas kvízek megelevendnek. Este 20 és 23 óra között pedig egy fél órás interaktív nyelvi játékra invitálunk kicsiket és nagyokat egyaránt.

Az Iparművészeti Múzeum első alkalommal rendezi meg minifesztiválját, amin a résztvevők több mint 100 lap szerzőivel és szerkesztőivel beszélgethetnek a múzeum első emeleti reprezentatív teremsorában felállított standoknál. A rendezvény Múzeumok Éjszakája-karszalaggal látogatható.

Várunk szerettel mindenkit!

az anyanyelvápoló.hu szerkesztősége

Leave a Reply