Közösség és nyelv

Nyelvőrző Szalon – egy ígéretes folytatás

nyelvőrző szalon

Életre kel a Nyelvőrző című műsor. A közkedvelt anyanyelvi műsor bizonyára ismerős minden anyanyelvápoló számára, Nyelvőrző Szalon néven pedig március 24-étől Józsa Judit Galériájában játszhatnak együtt a nézők, látogatók, érdeklődők.

Mindannyiunknak hiányzik a Nyelvőrző, hiszen szinte hagyománnyá vált a műsor rendszeres kö­vetése. A műsor jelenleg ugyan egy csa­tornán sem fut, habár a – nem csak nyelvápolók által – közkedvelt televí­zió-műsort országszerte, sőt a határon túlról is jelentős számban nézték, s a kedves nézők otthon­ról együtt is játszhattak a stúdióban szereplő fiatalokkal.

Tartós borúra azonban nincsen ok, ugyanis egy egészen új formában, de tartalmilag érin­tetlenül térhet vissza közénk: Józsa Judit korondi kerámiaszobrász ugyanis a közelmúltban felke­reste az Ifjúsági Tagozatot – Matula Ágnes (a Nyelvőrző felelős szerkesztője) és Kerekes Barnabás (az Anyanyelvápo­lók Szövetségének alelnöke) által –,  azzal a meghívással, hogy havonta egy al­kalommal saját galériájának berkein belül tartsanak az odalátogatóknak anyanyelvi este­ket. Így a már állandó vendégek mellett az ifjúság is teret kapna anyanyelvi játékok megtartására, a Nyelvőrző továbbéltetésére. Remek lehetőség ez mindannyiunk számára, hiszen ezáltal élőben él­hetjük újra, amit hajdan a képernyőn keresztül élveztünk!

Célunk, hogy minden hónap negyedik csütörtökén összegyűljünk, s régebbi műsorok levetítése, majd nyelvi játékok, szituációk levezetése által betekintést engedjünk nyelvünk szépségeibe, a közös já­ték örömébe, az Anyanyelvápolók Szövetségének tevékenységeibe.

Minden érdeklődőt sok szeretettel várunk az első Nyelvőrző Szalonba, melynek időpontja: 2016. március 24. csütörtök, 18 óra, helyszíne: Józsa Judit Galéria – 1052 Budapest, Városház utca 1.

A részvétel ingyenes.

Gillich Kata

Leave a Reply