Közösség és nyelv

„Percről percre” – XXIX. Országos Ifjúsági Anyanyelvi Tábor, augusztus 10.

2022. augusztus 10. szeptember 9th, 2023 Nincs hozzászólás

Ma is itt a „Percről percre”! A tegnap hajnalig tartó táncház után táborozóink ma két izgalmas és érdekes beszélgetésen vehetnek részt, délután múzeumpedagógiai és kézműves foglalkozáson, este anyanyelvi játékon múlathatják az időt. Tartsanak velünk ma is! Bejegyzésünk folyamatosan frissül.

Augusztus 8-9-ei tudósításunkat itt olvashatják.

9:00 Reggel Matula Ágnessel, a Duna Televízió Arany Kazinczy-díjas szerkesztőjével beszélgetünk.  „(…) Éppen ezzel illeszkedünk Európába – hogy különbözően vagyunk azonosak.” Ági néni műsoraiból vett bevágásokkal színesíti a beszélgetést magyarságról, irodalomról, népszokásokról és az anyanyelvről.

11:00 A délelőtt további részében Kovács István Kazinczy-díjas színművésszel beszélgetünk.

Ebéd után kézműves foglalkozással kezdjük a délutáni programsort. Táborozóink egy napfényt igénylő képalkotási technikát, a cianotípiát próbálhatják ki.

Ezek után táborozóink „időutazáson” vehetnek részt a Kazinczy Ferenc Emlékkertben, a kerten átcikázva fedezhetik fel Kazinczy otthonát és életét. A napot anyanyelvi játékkal zárjuk: ma a ketyere nevű játékban mérhetik össze tudásukat a tábori csapatok. Hamarosan újra jelentkezünk!

Leave a Reply