Közösség és nyelv

„Percről percre” – XXIX. Országos Ifjúsági Anyanyelvi Tábor, augusztus 6.

2022. augusztus 06. szeptember 9th, 2023 Nincs hozzászólás

Újra itt a tábor, újra itt a „Percről percre”! Minden nap tudósítunk a XXIX. Országos Ifjúsági Anyanyelvi Tábor történéseiről, programjairól, táborlakóink élményeiről. Kövessenek minket egész héten! Bejegyzésünk folyamatosan frissül.

Tegnap, augusztus 5-én 17:00 órakor kezdetét vette a XXIX. Országos Ifjúsági Anyanyelvi Tábor, amelyen idén is közel harminc táborozó vesz részt a Kárpát-medence minden szegletéből. Izgalmas programok, érdekfeszítő előadások várnak rájuk, az előző táborokban megszokott humorral, szívvel és lélekkel megáldva. Az idei mottónk Deme Lászlótól származik: „Diófát ültetek” – erőfeszítéseink hasonlatosak a diófaültetéshez: fiataljaink, táborozóink olyanok, mint a dió, amelyből kemény munka, gondos nevelés gyümölcseként remélhetőleg majdan termő, terebélyes diófa fejlődik.

Ma, augusztus 6-án előadásokkal kezdjük a napot:

9:00 Fábiánné Dr. Szenczi Ibolya Lőrincze-díjas középiskolai tanár előadásában egy kortárs sorozaton keresztül elemzi az influenszerek magatartásmintáit.

11:00 Ránki Sára bűnügyi nyelvész, visszatérő előadónk Néprajz és bűnügyi nyelvészet című előadásával avatja be táborozóinkat eme izgalmas és népszerű terület rejtélyeibe.

Ebéd után Sátoraljaújhely nevezetességeivel ismerkedhetnek meg táborozóink, meglátogatjuk a börtönmúzeumot és a levéltárat, este a várva várt Bordi-esttel folytatjuk. Hamarosan újból jelentkezünk!

Leave a Reply