Közösség és nyelv

„Percről percre” – XXX. Országos Ifjúsági Anyanyelvi Tábor, augusztus 8.

2023. augusztus 08. szeptember 9th, 2023 Nincs hozzászólás

Felkelt a nap, újra elérkezett a „Percről percre”! Táborozóinkra sok-sok izgalom vár a mai nap is. A délelőtt folyamán előadásokat hallgatnak meg, majd délután megrendezésre kerül a várva várt akadályverseny.

Augusztus 7-ei tudósításunkat itt olvashatják. Bejegyzésünk folyamatosan frissül.

8:45 A délelőttöt Dr. Schirm Anita, nyelvész, a Szegedi Tudományegyetem docensének előadásával kezdtük meg. Megismerkedtünk a tájszavakkal, dialektusokkal filmek és kabaréműsorok segítségével.

10:15 Ezt követően Kiss Gábor, a Tinta Könyvkiadó igazgatójának előadása következett a könyvekről és azok történelméről.

11:45 A délelőtt zárásaként az ifjúsági vezetőségi tagok előadásait hallgattuk meg.

Elsőként Tasnádi Zoltán jóvoltából megismerkedtünk a mesterséges intelligencia előnyeivel és hátrányaival.

Őt Brézai Zoltán követte, akitől az „Anyanyelvi játékok- játékos anyanyelv” elnevezésű verseny létrejöttéről tudhattuk meg a részleteket.

Végezetül Márton Richárd tartott előadást a politikai jelenségek értelmezési lehetőségeiről.

15:00 Délután táborozóink az akadályversenyen mérték össze tudásukat. A csapatok lelkesen dalolták csapatindulóikat, csapatkiáltásukat. A versenyen előfordultak műveltségi, ügyességi és kreativitást igénylő feladatok is.

20:00 A nap zárásaként megtartottuk a nagy érdeklődésnek örvendő táncházat. Táborozóink önfeledten, lelkesen vetették bele magukat a hajnalig tartó mulatságba.

Mára elköszön a „Percről percre”, tartsanak holnap is velünk!

Leave a Reply