Közösség és nyelv

Tisztújító közgyűlést tartott az Anyanyelvápolók Szövetsége

2019. május 18-án tisztújító közgyűlést tartott a Szövetség a Petőfi Irodalmi Múzeumban. Az ünnepi ülés első részében köszöntések hangzottak el a Szövetség fennállásának 30. évfordulója alkalmából. A szünet után került sor a beszámolók elfogadására és a tisztújításra.

A rendezvény elején Juhász Judit elnök asszony köszöntötte a meghívott vendégeket és a több mint 80 megjelent tagtársat. Ezt követően Kiss Gergely csellóművész játékában gyönyörködhetett a hallgatóság, majd Lázár Csaba színművész Nagy Gáspár-verseket szavalt. Ezután Grétsy László, az ASZ tiszteletbeli elnöke köszöntötte a 30 éve alakult Szövetséget és a 40 éve indult Édes Anyanyelvünk folyóiratot. Balázs Géza professzor úr, az ASZ alelnöke a magyar nyelv hete öt évtizedes múltjáról s az idei esztendő témájáról számolt be. Végül Klinghammer István térképész, professzor emeritus, az MTA tagja mondta el köszöntő beszédét. Az ünnepi ülés zárásaként Debreczeni-Droppán Béla, A Honismereti Szövetség elnöke méltatta az eseményt, majd sor került a két szervezet közötti együttműködési megállapodás aláírására.

A szünet után a közgyűlés résztvevői beszámolókat hallgattak meg. Balázs Géza alelnök úr a Szövetség elmúlt évi munkájáról, Kerekes Barnabás alelnök úr az ifjúsági tagozatról és az anyanyelvi versenyekről, Balázs Istvánné gazdasági vezető a Szövetség pénzügyi helyzetéről, dr. Müller Ferencné, a felügyelőbizottság elnöke pedig a szervezet elmúlt négy évi gazdálkodásáról adott tájékoztatást. A beszámolókat a megjelentek egyhangúlag elfogadták. Ezt követően került sor a tisztújításra. A résztvevők titkos szavazással újabb öt évre elnökké választották Juhász Juditot, alelnökként Balázs Géza és Kerekes Barnabás dolgozhat tovább. A felügyelőbizottságban Kelemen Béla, dr. Müller Ferencné és Ábrahám Eszter kapott helyet. A közgyűlés zárásaként tortával és pezsgővel ünnepelték a tagok a három évtizedes egyesületet.

Leave a Reply