Szemle

Ezeket ajánljuk karácsonyra – Tinta TOP10

2013. december 19. április 12th, 2017 Nincs hozzászólás

A Tinta Könyvkiadó minden évben rengeteg szótárat, kézikönyvet és segédkönyvet ad ki. Karácsonyra elkészítettük TOP10-es listánkat a kiadó könyveiből. Diákoknak, édesanyáknak, nagyszülőknek és az egész családnak hasznos könyveket válogattunk össze.

1gretsy1. Grétsy László: Nyelvi játékaink nagykönyve
A Nyelvi játékaink nagykönyve bemutatja a nyelvünkben rejlő játéklehető­ségeket; a nyelvi vonatkozású feladványok, rébuszok, fejtörők gyűjteménye. Grétsy László eligazítást ad minden bemutatott játék, rejtvény múltjáról is. A szerző így vall kötetéről: „a játék számomra ezúttal nyelvi játékot jelent; olyan önként és kedvvel, örömmel végzett cselekvést, amelynek tárgya, eszköze az anyanyelv”.

A könyv ára: 5 990 Ft
A kiadónál 30% kedvezménnyel: 4 193 Ft
Részletek >>

2szokincs2. Kiss Gábor (főszerk.): Magyar szókincstár
Rokon értelmű szavak, szólások és ellentétek szótára

A Magyar szókincstár az anyanyelvoktatás, a szókincsfejlesztés hasznos segédeszköze. Az anyanyelv szabatos, színes, helyes használatához nyújt segítséget, amely gazdag tára a rokon értelmű szavaknak, más néven szinonimáknak, és feltünteti a szavaknál nagyobb lexikai egységeket is.

A könyv ára: 6 500 Ft
A kiadónál 50% kedvezménnyel: 3 250 Ft
Részletek >>

3nepim3. Küllős Imola – Laza Dominika: Népi mondókák
Hagyományos dajkarímek, gyermekmondókák, dalok és köszöntőversikék
A Népi mondókák című könyvben a gazdag és változatos magyar gyermek­folklór legjellemzőbb és legkedveltebb „hagyományos” darabjait válogattuk össze, tematikus fejezetekbe csoportosítva. A kiadvány a csecsemőkortól a kisiskolás­korig használható a gyermekek nevelésében. A válogatásban megtalálhatók a dajkarímek, a mondókák, a csúfolók, a kiszá­moló versikék és még sok más is.

A könyv ára: 1 490 Ft
A kiadónál 30% kedvezménnyel: 1 043 Ft
Részletek >>

4wacha4. Wacha Imre: Nem csak szóból ért az ember
A nonverbális kommunikáció eszköztára
Wacha Imre könyve közérthető módon ismerteti a „szavakon túli” kommunikáció számos eszközét. A könyv érdeme, hogy gyakorlati tanácsokat is ad, megtudjuk, hogy milyen módon használhatjuk ki ezeket a sokak számára rejtett eszközöket, azért, hogy üzenetünk hatékonyan célba érjen, azaz kommunikációnk gyors és sikeres legyen.

A könyv ára: 1 490 Ft
A kiadónál 30% kedvezménnyel: 1 043 Ft
Részletek >>

5csaladnevek5. Hajdú Mihály: Családnevek enciklopédiája. Leggyakoribb mai családneveink
A Családnevek enciklopédiája a magyar tudományos ismeretterjesztő irodalomban elsőként foglalja össze mindazokat az ismereteket, amelyeket a kutatás mindeddig megfogalmazott a vizsgált nevekről. A kézikönyv a leggyakoribb 1230 családnevet dolgozza föl. Elmondja a nevekről gyakoriságukat, eredetüket, változási folyamatukat és jelentésüket.

A könyv ára: 4 990 Ft
A kiadónál 30% kedvezménnyel: 3 493 Ft
Részletek >>

6talalos6. Vargha Katalin: Találós kérdések
1295 hagyományos magyar szóbeli rejtvény

A kötet lapozgatása során az olvasó elé tárul a magyar nyelv gazdagsága. A több mint 1000 találós kérdést tartalmazó gyűjtemény szemlélteti a műfaj sokszínűségét, a nyelvi logika működését. A találósok frappáns megfogalma­zásai szórakoztató perceket szerezhetnek.

A könyv ára: 1 490 Ft
A kiadónál 10% kedvezménnyel: 1 341 Ft
Részletek >>

7angol7. Nagy György: Angol közmondások
2000 angol közmondás, szólás és szállóige fordítása és magyar megfelelője
Az Angol közmondások gyűjtemény a mai angol nyelv leggyakoribb 1000 köz­mondását, 700 szállóigéjét és 300 szólását tartalmazza.  A gyűjtemény – a nyelv­tanulók igényeit figyelembe véve – minden esetben jól elkülöníthető tipográfiával megadja a szavaknál nagyobb 2000 angol nyelvi egység szó szerinti magyar fordítását,  jelentését, magyar párját, eredetét, szerzőjét.

A könyv ára: 2 490 Ft
A kiadónál 30% kedvezménnyel: 1 743 Ft
Részletek >>

7regiszavak8. Kiss Gábor (szerk.): Régi szavak szótára
Kihalt, elfeledett és kiveszőben lévő szavak, szóalakok és szójelentések magyarázata
A Régi szavak szótára azokat a szavakat leltározza, melyek a magyar nyelv életében a korábbi évszázadokban többnyire széles körben használatosak voltak, de mára már ismeretlenül csengenek a magyar anyanyelvűek nagy többsége számára.

A könyv ára: 6 990 Ft
A kiadónál 30% kedvezménnyel: 4 893 Ft
Részletek >>

9ertelmezo9. Eőry Vilma (főszerk.): Magyar értelmező szótár diákoknak
Szómagyarázatok példamondatokkal
A Magyar értelmező szótár diákoknak egynyelvű szómagyarázó szótár, amely elsősorban 10–15 éves tanulók számára készült. A szócikkek megadják a szavak jelentéseit és jelentésárnyalatait, meg­mutatják gyakoriságukat, és feltüntetik stilisztikai értéküket.

A könyv ára: 3 990 Ft
A kiadónál 30% kedvezménnyel: 2 793 Ft
Részletek >>

10sznob10. Cserháthalápy Halápy Gábor: Első magyar sznobszótár
Nélkülözhetetlen segédkönyv mindazok számára, akik magyar szavaink helyett beszédjükben, írásukban idegen szókat kívánnak használni
Az Első magyar sznobszótár segítségével mindenki könnyedén helyettesítheti a régi és közismert magyar szavakat fellengzős idegen kifejezésekkel. A szótár 12 973 hagyományos magyar szónak adja meg 10 129 idegen, sznob megfelelőjét összesen 23 138 előfordulással.

A könyv ára: 1 990 Ft
A kiadónál 30% kedvezménnyel: 1 393 Ft
Részletek >>

A december 20-án éjfélig a kiadó honlapján leadott rendeléseket a futárszolgálat karácsonyig még kiszállítja. A könyvek megvásárolhatók a kiadóban (1116 Budapest, Kondorosi út 17.) is, ahol meghosszabbított nyitva tartással és 30% kedvezménnyel várják a vásárlókat:
hétköznap: 9–18 óra
szombaton (december 21.): 10–13 óra
hétfőn (december 23.): 9–18 óra
kedden (december 24.): 10–14 óra

Leave a Reply