Közösség és nyelv

XXIII. Országos Ifjúsági Anyanyelvi Tábor – augusztus 15., szombat

2015. augusztus 15. március 18th, 2017 Nincs hozzászólás

Elérkeztünk a tábor utolsó napjához. A mai nap elsősorban már a záróeseményeké a főszerep, a táborozók Ki mit tud?-on, eredményhirdetésen és táborzáráson vesznek majd részt.

9:47 A reggel játékkal kezdődik. Kerekes Barnabás táborvezető a varázsketyerével szórakoztatja az ifjúságot. A nyelvi játékokat az ifjúsági vezetőség tagjainak előadásai követik majd.

10:41 Zajlanak a vezetőségi előadások. Brézai Zoltán az NMI által szervezett anyanyelvi versenyről tartott előadást. Most Erdélyi Zsófia folytatja a vezetőségi előadások sorát, aki a Színészóriások-előadássorozatban idén Tolnay Klári színművésznőről osztja meg tudását a hallgatósággal.

11:01 Kerekes Zsolt azt a kérdést teszi fel, hogy a közgazdaságtan önmagáért való-e, vagy valamilyen általánosabb célt, társadalmi jót szolgál? A közgazdaságtani gondolkodás ugyanott gyökerezik, ahol a morálfilozófia, ezek a kérdések mindig egyben erkölcsi kérdések is.

11:29 Terjéki Tamás olyan online eszközöket mutat be a fiatal táborozóknak, amelyek hasznosak lehetnek a középiskolásoknak, egyetemistáknak oktatási kiegészítő anyagként. Egyike ezeknek a TED-konferencia, a másik pedig az online digitális fotóarchívum, a Fortepan.

18:30 Lezajlott a Ki mit tud?, az akadályverseny eredeményhirdetése, az este a táborzárásé és a tábortűzé. Viszlát Széphalom, jövőre találkozunk!

Leave a Reply