Közösség és nyelv

Elkezdődött a XXVIII. Országos Ifjúsági Anyanyelvi Tábor – augusztus 9., hétfő „percről percre”

2021. augusztus 09. szeptember 9th, 2023 Nincs hozzászólás

Egy év kihagyás után, tegnap délután a sátoraljaújhelyi városházán hivatalosan is kezdetét vette a XXVIII. Országos Ifjúsági Anyanyelvi Tábor. Idén újraindítjuk „percről percre” tábori rovatunkat: a hét végéig minden nap folyamatosan tudósítunk az előadásokról,  foglalkozásokról és a tábori hangulatról.

Idén a járványhelyzet miatt a megszokott tíz napos tábor helyett öt napra készültünk. Tegnap érkeztünk meg immár megszokott helyünkre, Széphalomba, a Magyar Nyelv Múzeumába, Kazinczy Ferenc egykori birtokára. A megnyitó után a múzeumban a bemutatkozást követően ismertettük a tábori rendet, és a táborozók egy humoros videóösszeállítás megtekintésével megismerkedhettek az Anyanyelvápolók Szövetségével.

Augusztus 9., hétfő

9.00 Első előadónk Fábiánné dr. Szenczi Ibolya Lőrincze-díjas középiskolai tanár, aki előadásában Péchy Blanka színművész, a Kazinczy-díj Alapítvány és a Beszélni nehéz! mozgalom alapítójának filmszerepeit elemzi.

11.00 Nyiri Péter, a Magyar Nyelv Múzeuma igazgatójával folytatjuk a délelőttöt, aki a magyar sportnyelvről, és a sportnyelvújításról tart előadást táborozóinknak.

13.30 A délután folyamán táborozóink megtekinthetik a Magyar Nyelv Múzeumának kiállításait, és múzeumpedagógiai foglalkozásokon vehetnek részt. A későbbiekben társasjátékkal múlatjuk az időt.

19.00 Napunk utolsó programja a várva várt Bordi-est, táborozóink közös énekléssel, helyzetgyakorlatokkal és más játékokkal zárják a napot.

Leave a Reply