Játék és nyelv

„Szegszárdon Születtem, Szinésznőt Szerettem” – versparódiák kvíz a költészet napja alkalmából

„Sorsom ezerszer is elátkoz, / Bús magyar csigasággal ver meg. / És én így szóltam a csigámhoz: / Jöjj ki, bigám lelkem ha gerjed.” Mi lett volna, ha Ady Endre írja a Csiga-biga gyere ki… című gyerekdalt? Várady Szabolcs költő szerint ez lenne az első versszak Ady tollából. Ma van a költészet napja, mi pedig versparódiákkal készültünk!

Április 11. a magyar költészet napja. Ebből az alkalomból már tavaly is egy kvízt állítottunk össze, idén sincs ez másként, ám most igyekeztünk a költészet vidám oldalát megfogni.

Rengeteg olyan versátirat születik, ami nagy költők ismert verseire épül: kifigurázza azt, hordozza azokat az ismert jegyeket, amik a költeményben is megfigyelhetők. Válogattunk például Karinthy Frigyes Így írtok ti című kötetéből, valamint Lackfi János – Vörös István szerzőpáros Apám kakasa címen megjelent könyvéből is.

Jó fejtörést kívánunk!

Leave a Reply

Látogatása során cookie-kat használunk, amelyek segítenek testreszabott tartalmat megjeleníteni, személyes információkat azonban nem tárolnak. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát. Részletek...