Játék és nyelv

Romhányi József-verspályázat

2020. december 28. július 16th, 2021 Nincs hozzászólás
konyvek

Romhányi József a magyar nyelv virtuóza volt, szövegein, versein nemzedékek nőttek fel. Születésének 100. évfordulóján az Anyanyelvápolók Szövetsége tehetségkutató verspályázatot hirdet amatőr és hivatásos költőknek.

A pályázóktól Romhányi József stílusában várunk leleményes, humoros nyelvi megoldásokat, nyelvi bravúrokat tartalmazó verseket. Egy pályázó legföljebb 5 verssel pályázhat, ezek összterjedelme nem haladhatja meg a 5000 leütést. A verseket 2021. április 30-ig lehetett beküldeni.

A pályázók a pályázat beküldésével hozzájárulnak versük (verseik) közzétételéhez. A versek szerzői szerepelhetnek valódi nevükön és álnéven is.

A verseket előzsűrizés után az Anyanyelvápolók Szövetsége honlapján folyamatosan közzétesszük, ahol egy-egy versre 1-10 pont között szavazhat a közönség – 2021. június 30-áig. A tisztességes szavazást úgy biztosítjuk, hogy egy e-mail-címről egy versre csak egyszer lehet szavazni. Az eredmény a közönségszavazatok alapján alakul ki. Az Anyanyelvápolók Szövetsége 2021 szeptemberében honlapján hirdeti ki a végeredményt, és díjazza (jutalmazza) a legtöbb szavazatot kapott versek szerzőit. A legjobb verseket az Édes Anyanyelvünk 2021 szeptemberi számában megjelentetjük.

Anyanyelvápolók Szövetsége