Címke

anyanyelv – Anyanyelvápolók Szövetsége

„Az anyanyelv minékünk végső menedékünk” – Wacha Imre zárógondolatai a Kazinczy-versenyen

Szerző: | Közösség és nyelv | Egy hozzászólás

Az 52. Szép magyar beszéd verseny Kárpát-medencei döntőjén a záróbeszédet Wacha Imre tartotta. A Kazinczy-versenyek 52 éve alatt eddig csak egyszer fordult elő, hogy Wacha Imre tanár úr nem vett részt a győri versenyen – akkor is azért, mert az általános iskolásoknak szóló Kazinczy-verseny döntőjén zsűrizett. Az idei volt az első olyan év, amikor Wacha Imre vendégként volt jelen. A záróbeszédet ő tartotta a győri Városháza dísztermében.

Tovább

XXIII. Országos Ifjúsági Anyanyelvi Tábor – augusztus 12., szerda

Szerző: | Közösség és nyelv | Nincs hozzászólás

A tegnap estét Széphalomban az Anyanyelvápolók Szövetsége archívumában található videók megtekintésével zártuk. Ma délelőtt három előadást hallgathatnak meg a táborozók olyan jeles nyelvészektől, főiskolai tanároktól mint Gerstner Károly, H. Tóth Tibor és nem utolsó sorban Wacha Imre tanár úr. Délután az akadályversenyé lesz a főszerep.

Tovább

XXIII. Országos Ifjúsági Anyanyelvi Tábor – augusztus 11., kedd

Szerző: | Közösség és nyelv | Nincs hozzászólás

Az anyanyelvi tábor lakói tegnap Tokajban kirándultak, majd este a táncházban pihenték ki a nap fáradalmait. Persze, a mai nap is nagyon érdekesnek ígérkezik. Ellátogat hozzánk Bencze Lóránt, A Magyar Nyelvstratégiai Intézet igazgatója, Kiss Gábor, a Tinta Könyvkiadó igazgatója, délután pedig játékos múzeumpedagógiai foglálkozáson vehetnek részt a táborozók.

Tovább

anyanyelvi tábori logó

Elkezdődött a XXIII. Országos Ifjúsági Anyanyelvi Tábor Széphalomban – augusztus 8., szombat

Szerző: | Közösség és nyelv | Nincs hozzászólás

Augusztus 7-én este a sátoraljaújhelyi városházán a város és a helyi intézmények vezetőinek köszöntőivel megkezdődött a XXIII. Országos Ifjúsági Anyanyelvi Tábor. Az anyanyelvápoló.hu szerkesztősége is aktívan részt vállal a tábor szervezésében, lebonyolításában, ezért igyekszünk minden nap friss információkkal szolgálni olvasóinknak és az érdeklődőknek. A tavalyi évhez hasonlóan idén is „percről percre” tudósítunk a táborból. A naponta megjelenő cikkeket folyamatosan frissítjük. Érdemes figyelni! :)

Tovább

„Nyelvjárásainkkal mindannyian gazdagabbak vagyunk” – köszöntő a magyar nyelv napi gálán

Szerző: | Közösség és nyelv | Nincs hozzászólás

A magyar nyelv napja tiszteletére november 11-én rendezett gálaesten Hoppál Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára is köszöntette a résztvevőket, hangsúlyozva anyanyelvünk sokszínűségében rejlő közösségteremtő erejét. Beszédét alább közöljük.

Tovább

Látogatása során cookie-kat használunk, amelyek segítenek testreszabott tartalmat megjeleníteni, személyes információkat azonban nem tárolnak. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát. Részletek...