Tag

anyanyelv – Anyanyelvápolók Szövetsége

XXIII. Országos Ifjúsági Anyanyelvi Tábor – augusztus 12., szerda

Közösség és nyelv

A tegnap estét Széphalomban az Anyanyelvápolók Szövetsége archívumában található videók megtekintésével zártuk. Ma délelőtt három előadást hallgathatnak meg a táborozók olyan jeles nyelvészektől, főiskolai tanároktól mint Gerstner Károly, H. Tóth Tibor és nem utolsó sorban Wacha Imre tanár úr. Délután az akadályversenyé lesz a főszerep.

Tovább…

XXIII. Országos Ifjúsági Anyanyelvi Tábor – augusztus 11., kedd

Közösség és nyelv

Az anyanyelvi tábor lakói tegnap Tokajban kirándultak, majd este a táncházban pihenték ki a nap fáradalmait. Persze, a mai nap is nagyon érdekesnek ígérkezik. Ellátogat hozzánk Bencze Lóránt, A Magyar Nyelvstratégiai Intézet igazgatója, Kiss Gábor, a Tinta Könyvkiadó igazgatója, délután pedig játékos múzeumpedagógiai foglálkozáson vehetnek részt a táborozók.

Tovább…

anyanyelvi tábori logó

Elkezdődött a XXIII. Országos Ifjúsági Anyanyelvi Tábor Széphalomban – augusztus 8., szombat

Közösség és nyelv

Augusztus 7-én este a sátoraljaújhelyi városházán a város és a helyi intézmények vezetőinek köszöntőivel megkezdődött a XXIII. Országos Ifjúsági Anyanyelvi Tábor. Az anyanyelvápoló.hu szerkesztősége is aktívan részt vállal a tábor szervezésében, lebonyolításában, ezért igyekszünk minden nap friss információkkal szolgálni olvasóinknak és az érdeklődőknek. A tavalyi évhez hasonlóan idén is „percről percre” tudósítunk a táborból. A naponta megjelenő cikkeket folyamatosan frissítjük. Érdemes figyelni! :)

Tovább…

Itt az anyanyelv nemzetközi napja kvíz!

Játék és nyelv

Az UNESCO közgyűlése 1999-ben február 21-ét az anyanyelv nemzetközi napjává nyilvánította, hogy felhívja a figyelmet a Föld nyelvi sokszínűségére. Ebből az alkalomból összeállítottunk egy kvízt amelyben megtippelheti, hogyan nevezik az anyanyelvet egyes nyelveken. Vajon ki éri el a legjobb eredményt? Várjuk a hozzászólásokban! Tovább…

A Beszélni nehéz! levelezés Széphalomban

Közösség és nyelv

A Péchy Blanka által életre hívott Beszélni nehéz! rádióműsor levelezése most, hogy A Magyar Nyelv Múzeumának gyűjteményébe került, kutathatóvá vált. A dokumentumokat eddig a Magyar Tudományos Akadémia őrizte. A leveleket ünnepélyes keretek között adták át Széphalomban. Az eseményen ott járt stábunk is, így videó formájában is beszámolunk a levelek átadásáról.

Látogatása során cookie-kat használunk, amelyek segítenek testreszabott tartalmat megjeleníteni, személyes információkat azonban nem tárolnak. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát. Részletek...