Címke

Arany János – Anyanyelvápolók Szövetsége

Tavaszi irodalmi gála a Pesti Vigadóban

Szerző: | | Nincs hozzászólás

A Magyar Művészeti Akadémia nevében tisztelettel meghívjuk Önt és partnerét az MMA Irodalmi Tagozatának rendezvényére.

Időpont:
2017. május 15. (hétfő) 18.00 óra

Helyszín:
A Magyar Művészeti Akadémia székháza, a Pesti Vigadó díszterme
(1051 Budapest, Vigadó tér 2.)

Ágh István, Bogdán László, Czakó Gábor, Füzesi Magda, Gál Sándor, Jókai Anna, Király László, Kiss Anna, Kodolányi Gyula, Mezey Katalin, Tamás Menyhért, Tornai József, Tóth Erzsébet és Vári Fábián László az MMA rendes tagjai, továbbá Nagy Gáspár, az MMA posztumusz tiszteleti tagjának műveiből készült vers- és próza-összeállítások.

Kubik Anna, Oberfrank Pál, Ráckevei Anna és Rátóti Zoltán színművészek, az MMA rendes tagjai, valamint Újhelyi Kinga színművész előadásában.

Műsorvezetők:
Bódi Mátyás és Morvai Noémi

Irodalmi beszélgetések Prőhle Gergellyel, a Petőfi Irodalmi Múzeum igazgatójával az Arany János-emlékévről, valamint Kodolányi Gyulával, az MMA rendes tagjával a DOWN FELL THE STATUE OF GOLIATH – Hungarian Poets and Writers on the Revolution of 1956 címmel megjelent 56-os irodalmi antológia megjelenéséről.

Közreműködik: a Misztrál együttes

Az estet Wiegmann Alfréd szerkesztette.

Rendező: Rátóti Zoltán, az MMA rendes tagja

A belépés előzetes regisztráció esetén díjmentes. Kérjük, hogy részvételi szándékát a sarnyai.andrea@mma.hu címre vagy a 30/204-3634 telefonszámon szíveskedjék jelezni!

Arany János legfőbb fundámentuma a magyar nyelv – elindult az Arany János-emlékév

Szerző: | Közösség és nyelv | Nincs hozzászólás

Idén ünnepeljük Arany János születésének 200. évfordulóját. Az ünnepi év első rendezvényét az anyanyelvek  nemzetközi napján, február 21-én a Petőfi Irodalmi Múzeumban szervezte az Anyanyelvápolók Szövetsége. Az Arany János-emlékkonferenciát Prőhle Gergely, a PIM új főigazgatója – távolléte miatt üdvözlőlevélben – nyitotta meg. Beszédében arra hívja fel a figyelmet, hogy Arany kreatív nyelvhasználatából a mai diákok is rengeteget tanulhatnak. Tovább…

Arany János-emlékkonferencia

Szerző: | | Nincs hozzászólás

Az Anyanyelvápolók Szövetségének elnöksége nevében szeretettel várjuk
Önt és kísérőjét a költő 200. születésnapja tiszteletére rendezendő

Arany János-emlékkonferenciára

2017. február 21-én, kedden 14 órakor
a Petőfi Irodalmi Múzeumban (1053 Budapest, Károlyi u. 16.)

A konferencián való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A regisztrációhoz és további információért kérjük írjon Kovács Zsuzsannának a kovacs.zsuzsanna@anyanyelvapolo.hu címre.
Sok szeretettel várjuk rendezvényünkön!

Látogatása során cookie-kat használunk, amelyek segítenek testreszabott tartalmat megjeleníteni, személyes információkat azonban nem tárolnak. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát. Részletek...