Címke

Édes anyanyelvünk nyelvhasználati verseny – Anyanyelvápolók Szövetsége

A nemzeti szeretet kapcsa – 45 év édes anyanyelvünk szolgáltatában

Szerző: | Közösség és nyelv | Nincs hozzászólás

A verseny célja anyanyelvünk ápolása, az iránta való szeretet kibontakoztatása, a nyelvhasználat fejlesztése, a kialakult készségek mérése és minősítése. Feladata az általános és közéleti beszédkultúra fejlődésének segítése – olvasható az Édes anyanyelvünk nyelvhasználati verseny felhívásában. Negyvenötödik alkalommal rendezték meg Sátoraljaúhelyen a nagy múltú anyanyelvi versenyt.

Tovább

Wacha Imre

„Ha rámosolyogsz, a világ visszamosolyog reád” – Wacha Imre búcsúja Sátoraljaújhelytől

Szerző: | Közösség és nyelv | Nincs hozzászólás

Már-már hagyomány, hogy Sátoraljaújhelyen minden évben bemutatnak egy kötetet. Idén Wacha Imre tanár úr Kvaterkázás című könyvét ismertették meg a résztvevőkkel. Wacha Imre azonban sajnos nem tudott jelen lenni a versenyen, ezért levelet küldött Búcsú Sátoraljaújhelytől címmel, amit most mi is közzéteszünk.

Tovább

„Nem választhatom le a személyiségemet a beszédemről” – Török Annamária zárszava az Édes anyanyelvünk versenyen

Szerző: | Közösség és nyelv | Nincs hozzászólás

A széphalmi Kazinczy Ferenc Emlékcsarnok előtt adják át minden évben az emlékplaketteket és különdíjakat az Édes anyanyelvünk nyelvhasználati versenyen eredeményesen szereplő középiskolás diákoknak. Itt hangzik el az a záróbeszéd is, amivel a verseny hivatalosan véget ér. Idén Török Annamária, a Magyar Rádió bemondója, a zsűri tagja mondta el útravaló gondolatait a résztvevőknek.

Tovább

Édes anyanyelvünk verseny – negyvenharmadszor is

Szerző: | Közösség és nyelv | Nincs hozzászólás

43. alkalommal zajlott Sátoraljaújhelyen az Édes anyanyelvünk nyelvhasználati verseny. Több mint száz középiskolás diák érkezett a versenyre a Kárpát-medence minden részéről. A három napos rendezvény során a verseny hivatalos programján kívül a résztvevők ünnepségeken, kulturális programokon, kötetbemutatón is részt vettek.

Tovább

Lezajlott a 42. Édes anyanyelvünk nyelvhasználati verseny Sátoraljaújhelyen

Szerző: | Közösség és nyelv | Egy hozzászólás

„A nyelv legyen hív, kész és tetsző magyarázója mindannak, amit a lélek gondol és érez” – állt a 42. Édes anyanyelvünk nyelvhasználati verseny Kárpát-medencei döntőjének meghívója első oldalán. 2014. október 17–19. között rendezték meg Sátoraljaújhelyen az Édes anyanyelvünk nyelvhasználati versenyt, amelyen idén is több mint száz diák vett részt, határon innen és túlról.

Tovább

Látogatása során cookie-kat használunk, amelyek segítenek testreszabott tartalmat megjeleníteni, személyes információkat azonban nem tárolnak. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát. Részletek...