Tag

Édes Anyanyelvünk – Anyanyelvápolók Szövetsége

A köszönés hiányáról

Ismeret és nyelv

Tavaly nyáron adtuk hírül, hogy elérhetővé vált honlapunkon az Édes Anyanyelvünk folyóirat teljes archívuma. Bár látogatóink maguk is böngészhetnek a megjelent lapszámok hasábjain, a jövőben itt is olvashatnak majd egy-egy régi cikket, amely napjainkban is helytálló. Például ezt, a köszönésről (és annak elmulasztásáról).

Tovább…

Nyelvi játékok az Iparművészeti Múzeumban a Folyóiratok Éjszakáján

Közösség és nyelv

Június 20-án ismét megrendezik a Múzeumok Éjszakája programsorozatot, amihez az Iparművészeti Múzeum a Folyóiratok Éjszakájával is kapcsolódik. A rendezvény célja interaktív programokon keresztül bemutatni a hazai és határon túli folyóiratok, magazinok, blogok szerkesztőségeinek munkáját. A programhoz az Anyanyelvápolók Szövetsége is csatlakozik.

Tovább…

Aranka György Nyelv- és Beszédművelő Verseny

XIX. Aranka György Nyelv- és Beszédművelő Verseny

Kolozsváron 19. alkalommal rendeztik meg idén az Aranka György Nyelv- és Beszédművelő Versenyt, ahol erdélyi középiskolás diákok szép magyar beszéd, édes anyanyelvünk és versben bujdosó kategóriában mérik össze tudásukat. A szép magyar beszéd és az édes anyanyelvünk kategória győztesei a magyarországi döntőkre jutnak tovább.

Látogatása során cookie-kat használunk, amelyek segítenek testreszabott tartalmat megjeleníteni, személyes információkat azonban nem tárolnak. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát. Részletek...