Közösség és nyelv

Anyanyelvápoló.hu Rovatnevek – pályázat

2014. július 08. november 18th, 2020 Nincs hozzászólás

Az anyanyelvápoló.hu szerkesztősége névadó pályázatot ír ki az oldalon található rovatainak elnevezésére. A pályázóktól azt várjuk, hogy az oldalon megtalálható rovatoknak egyedi, kreatív, játékos, akár humoros elnevezést próbáljanak találni. Külön értékeljük (de nem kötelező elvárás), ha a rovatok nevében valamiféle közös elem is megtalálható, ami összeköti az elnevezéseket.

A pályázat tárgya

A pályázatra öt rovatnévvel lehet nevezni, melyek esetében meg kell jelölni, hogy az egyes névötletek melyik jelenlegi rovathoz tartoznak. Az oldalon jelenleg az alábbi munkacímmel ellátott rovatokat használjuk:

Ismeret és nyelv: ismeretterjesztő rovat. Ide kerülnek azok a cikkeink, amelyek valamilyen formában a nyelvműveléssel kapcsolatba hozható ismeretterjesztéssel foglalkoznak, illetve ismeretterjesztő eseményekről számolnak be. Itt számoltunk be pl. a retorikai kerekasztal eseményeiről, retró szavakat gyűjtöttünk, nyelvművelő műsort mutattunk be, vagy éppen a foci-vb és a nyelv, nyelvek kapcsolatáról írtunk. További cikkek a rovatban itt.

Játék és nyelv: nyelvi játékaink, kvízeink gyűjtőhelye. Olvasóink számára igyekszünk játékos tartalmat is nyújtani, ezért rendszeresen készítünk kvízeket. Helyesírási tesztből már sorozatot is indítottunk (ezek közül eddig a földrajzi neves és a j-ly teszt jelent meg), de a költészet napjára is készítettünk tesztet. A rovat összes cikke itt.

Közösség és nyelv: minden, ami a mozgalom közösségépítésével kapcsolatos. Rendszeresen számolunk be a szövetségünk vagy valamely partnerünk eseményeiről, melyek olykor igen sok embert mozgatnak meg, de magukat a szervezeteket is igyekszünk bemutatni. A közelmúltban például ott voltunk az anyanyelvi juniálison, írtunk az olaszliszkai gyermekek nyelvi játékokkal tarkított táboráról, vagy éppen közzétettük elnökünk, Juhász Judit gondolatait az anyanyelvi mozgalomról. Még több cikk a rovatból ide kattintva elérhető.

Kultúra és nyelv: a nyelvi kultúrával, illetve általánosságban a nyelvi hagyományokhoz kapcsolódó kultúrával foglalkozó cikkek. Ide került nemrég a pünkösdi, húsvéti hagyományokról szóló vagy éppen a március 15-i kokárdás cikkünk. A rovat összes cikke itt található.

Szemle: recenzióink számára készített rovat. Számos recenziót készítünk a Tinta Könyvkiadó által megjelentetett nyelvi gyűjteményekről, az Édes Anyanyelvünk folyóirat aktuális számáról, de a könyvbemutatókról készült beszámolók is ebbe a rovatba kerülnek. Példák a közelmúltból: Magyar–latin közmondásszótár a Tinta Könyvkiadótól, az Édes Anyanyelvünk áprilisi számáról, A nyelv lelke, a lélek nyelve tanulmánykötet bemutatója. Még több cikk a rovatból itt.

A pályázók köre

A pályázatra bárki küldhet be pályázati anyagot, életkori, foglalkozásbeli megkötések nélkül.

A pályázat menete

A beküldött pályázati anyagokat az anyanyelvápoló.hu szerkesztősége Facebook-oldalán közönségszavazásra bocsátja. A nyertes pályázó az lesz, akinek ötlete a közönségszavazáson a legnépszerűbbnek bizonyul.
A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy – elsősorban abban az esetben, ha nagy mennyiségű pályázati anyag érkezik – előszűrje a beérkezett pályázatokat, és csak a számára legérdekesebbeket juttassa el a közönségszavazás fázisába.
A szerkesztőség fenntartja ugyanakkor magának a jogot arra is, hogy a pályázatot érvénytelenné nyilvánítva ne hirdessen győztest, vagy esetlegesen több győztest hirdessen, és az egyes rovatok esetében más-más pályázót hirdessen ki győztesnek, amennyiben ezt a beadott pályázatok és népszerűségük indokolják.

A pályázás módja, határideje

A pályázatokat a posta@anyanyelvapolo.hu címre várjuk. A rovatnévötletek elküldhetők az e-mail szövegében, illetve bármilyen szöveges csatolt dokumentumban. A pályázattal kapcsolatban felmerülő bármilyen kérdést szintén erre a címre várunk, melyekre igyekszünk 24 órán belül válaszolni.

Kérjük a pályázókat, a beküldött pályázatok esetében a levél tárgya a következő legyen: „Rovatnevek pályázat”.

A pályázatok beküldésének határideje: 2014. augusztus 10. 23:59 (CET).

Leave a Reply